kolo

Letos že 4. skok na Strojno

Tudi letos bo Mladinski svet Ravne na Koroškem organiziral tradicionalni Skok na Strojno in sicer v soboto, 27. 8. 2022, s startom pred Mladinskim domom v Strojnski Reki.

Preberi »

Policijsko poročilo, 18. 5. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 222 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 6 s področja javnega reda in miru.

Preberi »

Skupen števec Varno na kolesu obrnil več kot 66.000 km

Tudi letošnji maj mineva v znamenju programa Varno na kolesu, ki že 10. leto zapored širi sporočilo o pomenu varnosti kolesarjev v prometu in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. V letošnjem šolskem letu je približno 4.000 sodelujočih učencev v sklopu ene izmed razpisanih nalog zbralo 66.210 km.

Preberi »

AMZS po testiranju 18 otroških kolesarskih čelad: Kakovost ni odvisna od cene

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je v sodelovanju s partnerskimi evropskimi avtomobilskimi klubi opravila test 18 otroških kolesarskih čelad različnih oblik in cenovnih razredov. Med drugim so čelade morale prestati test absorbcije udarcev in vidnosti v temi. Ena ključnih ugotovitev testiranja je, da kakovost čelade ni odvisna od njene cene.

Preberi »

Uporaba slušalk med vožnjo z avtomobilom ali s kolesom prepovedana. Za kršitev je predpisana globa

Uporaba slušalk med vožnjo z avtomobilom ali s kolesom je prepovedana, saj se mora voznik po zakonu o pravilih cestnega prometa vzdržati ravnanj, ki bi zmanjševala njegovo slušno zaznavanje. Izjema je telefoniranje ob uporabi naprave za prostoročno telefoniranje, med katere spada tudi brezžična slušalka bluetooth za eno uho, so sporočili z ZPS.

Preberi »

Policisti na Ravnah obravnavali tatvino kolesa

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 753 klicev občanov. 212 klicev je bilo interventnih, 4 nujni. 56 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 80 s področja prometne varnosti in 74 s področja javnega reda in miru.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.