Search
Close this search box.

V dobrodelni akciji Dobrodelno okrog Slovenije je Matej iz Prevalj dobil novo kolo (FOTO)

OS – Dobrodelno okrog Slovenije je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko Dami Zupi s cestnim kolesom prekolesari traso okrog celotne Slovenije. Dobrodelni krog traja od 2. do 6. maja, se pravi 5 dni, 5 etap in 1.225 km.

Ponovno se zbirajo sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Glavni koordinator projekta je Slovenska karitas. Uradni slogan projekta se glasi: “Pot za srečo otrok”. Poteka pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije. Pošljete lahko SMS na 1919: ZAkolo5.

Ena izmed najdaljših kolesarskih dirk po Sloveniji z dobrodelno noto je imela v petek, 5. maja 2023, v dopoldanskem času postojanko tudi na Ravnah na Koroškem.

Skupini kolesarjev, ki je prikolesarila na trasi iz Velenja in pot nadaljevala proti Štajerski, so se na Ravnah pridružili in jih pospremili na prizorišče dogajanja kolesarji na mestnih kolesih, pričakali so jih dijaki bližnje Srednje šole in Gimnazije, učenke in učenci osnovne šole, otroci Vrtca Ravne, predstavniki Občine Ravne, NIJZ Ravne, člani Diabetičnega društva Mežiške doline in tudi drugih društev, prostovoljci in ostali. Med njimi predstavniki ravenskega občinskega sveta, poslanec DZ RS Jani Prednik, župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, župana sosednjih občin mag. Romana Lesjak in Mark Maze.

Namen akcije je podariti kolesa otrokom iz socialno ogroženih družin. Kolo je na Ravnah na Koroškem prejel Matej iz Prevalj. Akcijo sta na Ravnah na Koroškem organizirala Društvo diabetikov Mežiške doline in Občina Ravne na Koroškem v sodelovanju s številnimi soorganizatorji od vrtca, osnovnih in srednjih šol ter društev in javnih zavodov.

Kolesarski postanek, ki je nosil srčno in dobrodelno noto, je bil tudi kulturno in glasbeno obarvan. Prijetno dopoldne je skozi besede popestrila gimnazijka Nika Pandev, skozi glasbo pa s svojim vokalom Pika Pepevnik.

Poskrbljeno je bilo tudi za okrepčilo in za stare družabne igre na igrišču ”Gremo se špilat’‘. Kolesarje so del poti nazaj simbolno naprej na pot pospremili domači kolesarji. 

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Fotogalerija

Dogodki

OS – Dobrodelno okrog Slovenije je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko Dami Zupi s cestnim kolesom prekolesari traso okrog celotne Slovenije. Dobrodelni krog traja od 2. do 6. maja, se pravi 5 dni, 5 etap in 1.225 km.