Search
Close this search box.

kolesarjenje

ANSA/STA

Tudi danes vse oči uprte v Pogačarja

Kolesarje na dirki po Italiji po dolgem in zahtevnem petkovem kronometru ne čaka počitek. Danes bo na sporedu osma, prva prava gorska etapa, ocenjena s petimi zvezdicami, dolga bo 152 kilometrov. Tekmovalci bodo morali premagati 3850 metrov višinske razlike, končali pa jo bodo s 14,5 kilometra dolgim vzponom na Prati di Tivo.

Preberi »

Skupina kolesarjev za dober namen se je ustavila danes v Vuzenici. Podarili so tudi kolo za dober namen (FOTO)

Kolesarji v okviru humanitarnega dogodka Dobrodelno okrog Slovenije so 7. maja 2024 pričeli prvo od petih etap. Kolesar Dami Zupi bo v družbi še 25 kolesarjev do sobote prekolesaril 1225 kilometrov okoli Slovenije. Namen dobrodelne akcije je zbiranje sredstev za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, je navedla Slovenska Karitas.

Preberi »

Pogačar po zmagi na svetišču Oropa oblekel rožnato majico

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec druge etape dirke po Italiji. Od San Francesca al Campa do svetišča Oropa (161 km) je slavil kljub predrti zračnici pred zadnjim klancem, potem ko je napadel 4,5 km pred vrhom ciljnega vzpona in posledično oblekel rožnato majico vodilnega.

Preberi »

Tekaške in kolesarske nogavice – kako izbrati prave?

Ko gre za športne aktivnosti, kot sta tek in kolesarjenje, je pomembno, da ne podcenjujemo vloge nogavic. Čeprav se morda zdi, da je izbira običajnih nogavic dovolj, pa so specializirane tekaške in kolesarske nogavice ključnega pomena za udobje, hkrati pa lahko preprečijo marsikatero poškodbo.

Preberi »

Roglič grdo padel, a ostal v vodstvu, etapa Hermansu

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je 39 km pred koncem tretje etape dirke po Baskiji padel in sprva stežka nadaljeval preizkušnjo. Kljub temu se je vrnil v glavnino in v njej kot 18. prečkal ciljno črto v Altsasuju po skupno 190,9 km. Etapo je po sprintu dobil Belgijec Quinten Hermans. Roglič je ohranil skupno vodstvo.

Preberi »

Dogodki