kolesarjenje

Postavljeno prvo kolesarsko počivališče Drava Bike

V Občini Lovrenc na Pohorju so te dni na Dravski kolesarski poti postavili prvo kolesarsko počivališče Drava Bike. Občina je postavitev financirala iz lastnih sredstev, in sicer na vrhu Činžata. Počivališče v Lovrencu je prvo v nizu počivališč, ki bodo letos postavljena ob Dravski kolesarski poti na območju celotne reke Drave.

Preberi »

Otroci tudi v času epidemije ostajajo enotni: “Kolesarjenje je kul!”

Pomlad poleg toplejših dni prinaša tudi epilog programa Varno na kolesu, ki že tradicionalno ozavešča mlade kolesarje in kolesarke o pomenu spoštovanja prometnih predpisov in kolesu kot trajnostnemu prevoznemu sredstvu. Kljub oteženim razmeram zaradi širjenja koronavirusa je vseslovenski program letos združil več kot 10.000 osnovnošolcev iz 140 osnovnih šol, ki so po svojih močeh in z ozirom na varnostne ukrepe med šolskim letom pridno opravljali naloge. Ker pomlad prinaša še dodatne možnosti za kolesarsko udejstvovanje na prostem in razmišljanje o varnosti najmlajših udeležencev v prometu, so slovenski učitelji spregovorili o priljubljenosti kolesarjenja v času epidemije in opozorili na opazno poslabšanje gibalne sposobnosti otrok zaradi prekomernega sedenja v času pouka na daljavo. V spletni anketi so izpostavili tudi na pomemben vpliv staršev pri kolesarski vzgoji otrok in zaskrbljujoče dejstvo, da je kar četrtina kolesarskih poti v šolskih okoliših nezadostno urejenih.

Preberi »

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os s prvo (koroško) lopato odhaja v zgodovino

Danes je na Ravnah potekala novinarska konferenca Mladinske iniciative za 3. razvojno os, na kateri smo se podrobneje seznanili o sobotnem kolesarjenju po trasi bodoče hitre ceste na Koroško, o začetku težko pričakovane gradnje 3. razvojne osi, Aljaž Verhovnik, koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os pa je predstavili tudi odločitev o nadaljnjem delu iniciative.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun