mo slovenj gradec

Slovenjgraška občina ponovno prodaja stanovanja v njeni lasti

Mestna občina Slovenj Gradec je objavila javni poziv za odkup stanovanj, ki so v lasti občine. Občina ima trenutno v lasti 221 stanovanj, v poziv za odkup pa je vključenih 168 stanovanj. S podobnim lanskim pozivom je občina že prodala deset stanovanj, z vsemi prejetimi sredstvi pa bo po načrtih zgradila še en blok neprofitnih stanovanj.

Preberi »

Slovenjgraška občina lani z okoli 85-odstotno realiziranim proračunom

Mestna občina Slovenj Gradec je lani realizirala nekaj manj kot 86 odstotkov v proračunu predvidenih prihodkov in dobrih 85 odstotkov predvidenih odhodkov. Številke bi bile nekoliko drugačne, če bi občina od države sproti prejemala sredstva za dve že odobreni veliki naložbi, blok in bazenski kompleks. Izvajalce tako plačuje tudi s pomočjo posojila.

Preberi »

Poslovil se je častni občan MO Slovenj Gradec Jože Potočnik

V 86. letu starosti se je danes, 9. aprila 2021, poslovil častni občan MO Slovenj Gradec, dolgoletni pedagoški delavec, profesor zgodovine in kronist ter zapisovalec slovenjgraške preteklosti, Jože Potočnik. Datum in uro žalne seje ter datum pogreba bodo sporočili naknadno.

Preberi »

Tako se je slovenjgraški župan zahvalil ravnateljici Ivici Vaukan, ki odhaja v zaslužen pokoj

Dosedanja ravnateljica Vzgojno varstvenega zavoda Slovenj Gradec Ivica Vaukan odhaja v zaslužen pokoj, njeno mesto pa bo zasedla Mojca Verhovnik, ki je sicer do sedaj delala kot svetovalna delavka na OŠ Mislinja, je pa tudi predsednica Športne zveze Slovenj Gradec. Ob tej priložnosti se je dolgoletni ravnateljici za minulo delo zahvalil slovenjgraški župan Tilen Klugler.

Preberi »

Tretja OŠ Slovenj Gradec bo dobila 1200 kvadratnih metrov novih prostorov

Med pomembne načrtovane prihodnje naložbe v MO Slovenj Gradec spada prizidek k Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec. Šola, ki otroke in mladostnike izobražuje po prilagojenem programu, nove prostore nujno potrebuje, je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril župan. Občina pa je bila, kot kaže, zelo uspešna s prijavo na letošnji razpis za dodelitev sredstev ministrstva za izobraževanje.

Preberi »

Slovenjgraški svetniki večinsko za Koroško kot samostojno pokrajino

Slovenjgraški mestni svetniki so se na današnji seji seznanili z osnutkom pokrajinske zakonodaje. Večina svetnikov je podprla Koroško kot samostojno pokrajino. To je nujno, da bi obrnili zdaj negativne demografske trende in prav takšne projekcije, je bilo slišati na seji. V osnutku zakonodaje je zdaj predvidena Koroško-šaleška pokrajina.

Preberi »

V Slovenj Gradcu z zaskrbljenostjo opažajo porast vandalizma v občini

Občan MO Slovenj Gradec nas je opozoril na nalepke in oznake, ki se v zadnjem času pojavljajo na območju občine na več mestih – na prometnih znakih, javni razsvetljavi, koših za smeti … Spomnil je še na plakate na mestih, ki niso namenjena za plakatiranje. Z omenjeno problematiko smo seznanili tudi MO Slovenj Gradec in pridobili izjavo.

Preberi »

Klugler: Zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti nam daje podporo, da se je razvoj v MO Slovenj Gradec začel odvijati v pravo smer

MO Slovenj Gradec se je uvrstila med prvih 70 najprebojnejših slovenskih občin na področju kakovosti bivanja, prejela je namreč ZLATI ISSO certifikat razvojne odličnosti za leto 2021. Župan Tilen Klugler je ob tem dejal, “da vizija uprave slovenjgraške občine sledi k temu, da naredijo občino prijazno za živet tako na stanovanjskem področju, področju možnosti zaposlovanja in na področju cestne infrastrukture”. Izpostavil pa je tudi živahno dogajanje na stanovanjskem področju, ki je bilo zelo podhranjeno.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun