Search
Close this search box.

Po tragični smrti na Rogli, v enem dnevu še dve smučarski nesreči. Policisti pozivajo k varnemu smučanju

Najpogostejši vzroki za nesreče na smučiščih so neprilagojena hitrost smučanja v povezavi z znanjem smučanja in telesno pripravljenostjo ter nepazljivost, nespretna vožnja in pretiravanje, navajajo gorenjski policisti, ki so v soboto obravnavali dve nesreči na smučiščih. Smučarje opozarjajo, naj upoštevajo osnovna pravila varnega smučanja.

PREBERITE TUDI: V bolnišnici je umrla 50-letna smučarka, ki se je hudo poškodovala na Rogli

Poleg tega, da naj smučarji hitrost smučanja prilagodijo terenu, svojemu znanju, telesni pripravljenosti in izkušnjam, je pomembno tudi, da so obzirni do drugih, da varno prehitevajo in ustavljajo ter da upoštevajo označbe. Smučarji naj uporabljajo tudi vso razpoložljivo zaščitno opremo, smuči naj izberejo glede na znanje smučanja, pred začetkom smučanja pa naj se dobro ogrejejo. Med odmori naj imajo svojo opremo pod nadzorom, v vozilih pa naj ne puščajo vrednih stvari, svetujejo na Policijski upravi Kranj.

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve nesreči na smučišču, ki sta se končali s telesnimi poškodbami, obe sta se zgodili v soboto. V enem primeru je smučar padel, potem pa med drsenjem po snežni podlagi zadel drugo smučarko. Po prvih podatkih je utrpela pretres možganov. V drugi nesreči je bil smučar udeležen sam. Padel je med zavojem in po prvih podatkih utrpel hujšo poškodbo kolka.

V petek popoldne pa se je na smučišču na Rogli 50-letna smučarka smučala po progi Planja v času, ko je bila proga zaradi urejanja s teptalci snega zaprta. Po prvih podatkih je smučarka padla za teptalcem snega, ki je vozil vzvratno in jo je najverjetneje prevozil. Umrla je v petek zvečer v celjski bolnišnici, so v soboto sporočili s celjske policijske uprave.

Dogodki