poziv

MZZ: Slovenski državljani naj zapustijo Ukrajino

Ministrstvo za zunanje zadeve zaradi nadaljnjega poslabšanja varnostnih razmer v Ukrajini slovenskim državljanom odsvetuje potovanja v to državo. Tistim slovenskim državljanom, ki so še v Ukrajini, pa priporoča, naj državo “brez odlašanja na varen način zapustijo”, so sporočili z MZZ.

Preberi »

Tudi Rožen pozval občane k cepljenju proti Covidu-19: “Odločitev je vsekakor vaša, toda za zdaj nam boljše rešitve od teh cepiv še niso ponudili”

Predsednik vlade Janez Janša je pred dnevi skupaj z zdravstveno stroko na posvetu z župani pozval predstavnike lokalne skupnosti, da pomagajo pri še boljši organizaciji cepljenja ter s tem k povečanemu odzivu občanov na pozive k cepljenju. Po posvetu se je na spletni strani prevaljske občine odzval župan dr. Matic Tasič, ki je občane pozval k cepljenju. Včeraj pa je podobno storil tudi župan raven dr. Tomaž Rožen, ki je poziv objavil na svojem Facebook profilu.

Preberi »

Prevaljski župan: “Če želimo čimprej spet nazaj normalno življenje, brez ukrepov in omejitev, vas prosim, cepite se!”

Predsednik vlade Janša je včeraj skupaj z zdravstveno stroko na posvetu z župani pozval predstavnike lokalne skupnosti, da pomagajo pri še boljši organizaciji cepljenja ter s tem k povečanemu odzivu občanov na pozive k cepljenju. Zdravstveni minister Poklukar je opozoril, da so razmere resne, saj se število okuženih znova povečuje. Oglasil se je tudi prevaljski župan Matic Tasič, ki je občane pozval k cepljenju. Njegov zapis objavljamo v celoti.

Preberi »

SAZU: “Cepljenje je edino orodje, ki nam ponuja izhod iz epidemije”

V Slovenski akademiji znanosti in umetnosti (SAZU) so ponovno pozvali prebivalce Slovenije, naj se v čim večjem obsegu odločijo za cepljenje proti covidu-19. Cepljenje je trenutno edino orodje, ki ga imamo na voljo za izhod iz pandemije, brez zadostne precepljenosti pa lahko v prihodnjih mesecih pričakujemo ponovno širjenje okužb, so poudarili.

Preberi »

Minister Poklukar pozval k cepljenju in premagovanju predsodkov in strahov. Vlada načrtuje tudi organizacijo mobilnih enot za cepljenje

Ob tem, ko bodo pristojni prihodnji teden po napovedih ponudili možnost izbire med cepivi proti covidu-19, je minister za zdravje Janez Poklukar danes prosil ljudi, naj se cepijo. “Samo, če bomo kolektivno precepljeni, bomo varni vsi,” je poudaril minister in pozval tudi k premagovanju predsodkov, pomislekov in strahov.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.