opozorilo

Čaka nas še nekaj tropskih noči, v ponedeljek sledi osvežitev

Za nami je tropska noč, saj temperature ponoči niso padle pod 20 stopinj Celzija, kar je za vročinske valove pogosto. Trenutni vročinski val nas bo spremljal do vključno nedelje, osvežitev pa nas čaka v ponedeljek, ko je pričakovati tudi nekaj padavin in neviht, je za STA pojasnil dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

Preberi »

Gregorčič: Danes in v torek podobno vremensko dogajanje kot v preteklem tednu

Na Agenciji RS za okolje so za torek izdali oranžno opozorilo za celotno Slovenijo. Po besedah meteorologa Branka Gregorčiča nas danes in v torek čaka podobno vremensko dogajanje kot v preteklem tednu. Že zvečer in ponoči lahko predvsem v severni Sloveniji pričakujemo razvoj prvih močnejših neviht, je napovedal v današnji izjavi za medije.

Preberi »

Arso za sever Slovenije za popoldne izdal oranžno vremensko opozorilo

Agencija RS za okolje (Arso) je za sever Slovenije za popoldne izdala oranžno vremensko opozorilo pred močnejšimi krajevnimi nevihtami. Opozorilo za severozahod države velja od 19. ure, za severovzhod pa od 18. ure. Lokalno so možni močnejši nalivi s točo, močnejši sunki vetra in udari strel, ob hudourniških vodotokih pa so možne poplave, opozarja.

Preberi »

Neviht očitno še ni konec. Možna še silovitejša neurja

Čeprav je bila nedelja vremensko mirnejša, z ekstremnimi pojavi po ocenah vremenoslovcev še nismo opravili. Od danes zvečer do srede bodo možne močnejše nevihte. Sprva naj bi bili glavna nevarnost močni sunki vetra in toča, od torka popoldne pa tudi dolgotrajni nalivi. V sredo naj bi se nato občutneje ohladilo, vreme pa umirilo.

Preberi »