Search
Close this search box.

Koroško podjetje, ki ga odlikujeta stoletna tradicija in poslovna odličnost, sodi med vodilne proizvajalce vodnih tehtnic v Evropi

Koroško podjetje, Tovarna meril kovine d.d., ki se ponaša z več kot 100-letno tradicijo, sodi med pomembne evropske proizvajalce kovinskih meril za gradbeništvo. Pohvalijo se lahko s širokim proizvodnim programom, njihov glavni proizvod pa so vodne tehtnice – libele.

Podjetje Tovarna meril kovine d.d., ki deluje že od leta 1904, je s svojim proizvodnim programom močno prisotno predvsem v državah zahodne Evrope. Njihovi proizvodi so priznani med profesionalnimi uporabniki, za katere v slovenjgraškem podjetju ves čas razvijajo nove izdelke, ki jih odlikujeta kakovost in dolga življenjska doba.

Njihovi izdelki, med katerimi najdete vodne tehtnice – libele, zidarske letve in profile, merilne kotnike, kovinska ravnila, dolžinska ravnila, laserski program, druga merilna orodja, izdelke za markiranje, reklamne izdelke, ročna orodja za izravnave in razstavne panoje, so namenjeni merjenju in kontroli dolžin, navpičnosti, vodoravnosti in kotnosti.

Prodajo vsako leto širijo na nova tržišča in pridobivajo nove kupce. Skoraj 90 % proizvodnje izvozijo v več kot 40 držav sveta. Kakovost njihovih izdelkov pa so prepoznali tudi slovenski uporabniki, saj podjetje Tovarna meril Kovine s svojimi izdelki dominira tudi na domačem tržišču.

Predvsem smo ponosni na lastni razvoj in proizvodnjo merilnih pleksi libelic ki jih, za razliko od mnogih svetovnimi proizvajalcev vodnih tehtnic, izdelujemo sami. Ta kakovostno in tehnološko zahtevni program nenehno razvijamo in dopolnjujemo. V proizvodne procese smo vgradili optične, elektronske in računalniške kontrolne naprave, brez katerih zahtevnih merilnih standardov ne bi dosegli. Sama narava naše proizvodnje je vezana na kakovost. Ta je vgrajena v celotni poslovni sistem in podprta s standardom kakovosti ISO 9001:2015, certifikacijske hiše Bureau Veritas,” je ob predstavitvi podjetja povedal direktor Rudolf Franc Verovnik.

Naša prednost se kaže v razpršenosti prodaje in prilagodljivosti različnim zahtevam kupcev. To nam daje večjo mero tržne varnosti. Znamo izkoriščati naše prednosti pred konkurenco, kar se kaže tudi v konkurenčnih cenah, hitri odzivnosti, kratkih dobavnih rokih in veliki prilagodljivosti. Ocenjujemo, da je naš tržni delež na področju programa vodnih tehtnic v evropskem prostoru zelo pomemben,” meni Verovnik.

Podjetje je zelo uspešno poslovalo tudi v času epidemije, saj jim je kljub težkim časom za gospodarstvo uspelo poslovati brez izgub. “Proizvodnjo kljub težkim gospodarskim razmeram, tudi v tem poslovnem obdobju povečujemo. Za prihodnost smo si zastavili ambiciozne cilje, ki so za vodstvo podjetja in sodelavce izziv,” je ob tem dejal direktor in dodal: “Z novimi programi, na področju merilnih orodij za gradbeništvo, želimo ostati med vodilnimi proizvajalci vodnih tehtnic in ostalih programov v Evropi. Prisotnost na svetovnih trgih pa še povečati.”

Pri tem naj še omenimo, da poleg več samostojnih nastopov na različnih mednarodnih sejmih redno razstavljajo na osrednjem evropskem sejmu Practical world v Koelnu, vse njihove izdelke si lahko ogledate na njihovi spletni strani TUKAJ, kupite pa jih lahko v vseh večjih trgovskih centrih in specializiranih trgovinah v Sloveniji.

Dogodki

Koroško podjetje, Tovarna meril kovine d.d., ki se ponaša z več kot 100-letno tradicijo, sodi med pomembne evropske proizvajalce kovinskih meril za gradbeništvo. Pohvalijo se lahko s širokim proizvodnim programom, njihov glavni proizvod pa so vodne tehtnice – libele.