Neurje s točo zajelo tudi Črno na Koroškem: Zalita hiša, neprevozna cesta, med plazovi ujetih sedem oseb (FOTO)

Močnejše nevihte z nalivi, točo, vetrom in udari strel so se včeraj razbesnele nad številnimi deli Slovenije, med drugim tudi nad Koroško. Najhuje je bilo po do zdaj zbranih podatkih na območju Vuzenice in Mute, o čemer smo na kratko že poročali TUKAJ. Več informacij sledi v naslednjih urah. Vreme z nalivi in točo pa se je razbesenlo tudi nad delom Črne na Koroškem, predvsem na območju Javorja.

Cesta Črna na Koroškem – Šentvid ostaja do nadaljnjega zaprta. Obvoz je urejen na Javorje proti Slemenu.

Neurje z močnim dežjem je zajelo občino Črna na Koroškem. V Javorju je zalilo spodnjo etažo stanovanjskega objekta.

FOTO: Blaže Grabner. Javorje

Po naših podatkih je voda zalila Turistično kmetijo Juvana v Javorju. Po besedah lastnika Blaža Grabnerja bo natančna ocena škode znana danes. Voda je v prostore vdrla pri oknih, odtekala pa ven pri vratih. Že po prvih ocenah pa je nastalo nekaj škode v delu kuhinje, na »šanku«, verjetno bo potrebno zamenjati tudi vrata, je povedal Blaž, ki se iskreno zahvaljuje vsem, ki so jim pomagali pri čiščenju prostorov in odvjanju vode iz hiše. V tem času, ko se je to zgodilo, so imeli namreč pri Grabnerjevih na kosilu tudi goste, ki so takoj poprijeli za metle in pomagali pri odpravljanju posledic vdora vode v prostore.

FOTO: Blaže Grabner. Javorje

Poleg poplavljene hiše, pa je Grabnerjevim škodo povzročila tudi toča. Kaj je ostalo celega na vrtu bo znano danes tekom dneva. Kot je dejal Blaž, malo v šali malo za res, jim krompirja v celoti ne bo potrebno izkopati, saj ga je del na površje zmetalo že neurje.

FOTO: Blaže Grabner. Javorje

Na cesto Črna – Šentvid pa se je sprožilo tudi osem zemeljskih plazov. Med njimi je na cesti ostalo ujetih sedem oseb s tremi osebnimi vozili in motorist.

FOTO: Maja Košutnik. Cesta Črna na Koroškem – Sleme

Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem. Zaradi neprevozne ceste so osebe začasno nastanili v centru Črne na Koroškem. Cesta ostaja do nadaljnjega neprevozna, še navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.