podjetje

V slovenjgraškem podjetju DANI AFC napovedana odpuščanja

V podjetju Dani AFC, kjer krojijo in obdelujejo usnje za sedeže avtomobilov višjega cenovnega razreda, bodo do junija letos zaradi poslovnih in ekonomskih razlogov odpustili okoli 75 zaposlenih. Skupno podjetje trenutno zaposluje 200 ljudi. Nihanja v zaposlovanju so sicer že nekaj let stalnica v tem slovenjgraškem podjetju.

Preberi »

Ta svetovno znana podjetja so posel začela v garaži

Ko pomislimo na garažo, običajno pomislimo na to, da bo naš avtomobil končno imel primerno zaščito. Pa vendar je sodobna garaža danes več kot zgolj zavetje za jeklenega konjička. Vse pogosteje postaja tudi nekakšen bivalni podaljšek hiše v toplejši polovici leta, nadomestek kleti, delavnica, prostor za hrambo koles, vrtnega orodja, predvsem pa predstavlja prostor, v katerem so se že pred desetletji dogajale pomembne stvari in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnosti. Skromni začetki marsikaterega posameznika so se kmalu prelevili v svetovni uspeh in slavo. In za to sta bili potrebni samo dobra ideja ter prostor za začetek – garaža.

Preberi »

Sonce je brezplačen vir energije z ogromnim potencialom. Izkoristite ga s pomočjo podjetja BeSolar

Predstavljamo vam podjetje BeSolar, s sedežem v Mariboru in s poslovnima enotama v Ljubljani ter Slovenj Gradcu, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo postavljanja sončnih elektrarn. Vgrajujejo tehnološko dovršeno opremo z dolgo življenjsko dobo, preverjenih proizvajalcev. Zagotavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo ter poskrbijo, da postanete zadovoljen lastnik male sončne elektrarne.

Preberi »

Novost v Sloveniji: Brezplačen dostop do resničnih ocen delodajalcev. Preveri, kaj pravijo zaposleni

Povpraševanje po delovni sili v Sloveniji ostaja na visoki ravni. Razpisanih prostih delovnih mest je veliko. Nove iskalce zaposlitev pa seveda v prvi vrsti zanima predvsem, kakšno je vzdušje v določenem podjetju, kakšne so delovne razmere, plača, odnosi med zaposlenimi … Številne odgovore na omenjena vprašanja vam ponuja nova spletna spletna stran, kjer boste dobili informacije iz “prve roke”. Predstavljamo vam namreč novost v Sloveniji, spletno stran Preveri podjetje, kjer lahko popolnoma anonimno izpolnite vprašalnik, ki se nanaša na zaposlitveno izkušnjo pri določnem podjetju in s tem pripomorete k večji transparentnosti na trgu dela. Hkrati pa kot iskalec zaposlitve pridobite številne informacije, ki bodo pripomogle pri izbiri nove službe.

Preberi »

Si v fazi iskanja zaposlitve? Obišči spletno stran »Preveri podjetje« in poglej, kaj pravijo drugi o delovnem mestu, za katero se zanimaš

Iskanje zaposlitve in s tem tudi načrtovanje kariere ni zgolj ena najpomembnejših odločitev, katero moramo sprejeti v življenju, temveč predstavlja tudi eno najtežjih vprašanj, s katerimi se mora slej ko prej soočiti vsak posameznik. Kakopak tudi ne, ko pa sta od zaposlitve odvisninaša socialna varnost in finančna neodvisnost, konec koncev pa so tudi naša osebna sreča, dobro počutje in produktivnost neločljivo povezani z zadovoljstvom na delovnem mestu. Seveda je za začetek najbolj pomembno, da ocenimo svoje znanje, izkušnje in osebnostne lastnosti ter razmislimo o področjih, ki nas zanimajo, odločilen dejavnik je lahko tudi naša izobrazba, toda več o tem morda naslednjič.

Preberi »

Termotehnika d.o.o. kupila podjetje Mago d.o.o.

Podjetje Termotehnika je na novinarski konferenci predstavilo, kako je potekala rast podjetja Termotehnike v zadnjih letih ter najpomembnejšo pridobitev, to je združitev Termotehnike d.o.o. in Mago d.o.o., s katerim bosta povečali svoj tržni delež v Sloveniji.

Preberi »

Lek je prejemnik listine Invalidom prijazno podjetje

Družba Lek, ki je del Novartisa, je prejela nagrado za dobro prakso pri zaposlovanju oseb z invalidnostjo za leto 2021, ki jo podeljuje Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Podjetje je zavezano enakopravnosti in vključenosti oseb s trajnimi prirojenimi ali pridobljenimi okvarami. Listina Invalidom prijazno podjetje je pomembno priznanje Leku za korake, ki jih je v zadnjem letu naredil pri zaposlovanju oseb z invalidnostjo.

Preberi »