FOTO: Razvajanje z vrhunsko kulinariko in glasbo 160 metrov pod zemljo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-pošta
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

V četrtek, 7. 3. 2019, je Zavod za turizem Šaleške doline v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju organiziral prav poseben kulinarični večer z glasbeno-gledališkim spektaklom Tesla Underground.

FOTO: Aljoša Videtič

Središče vseh aktivnosti Slovenske turistične organizacije je trajnostna zaveza, na kateri temelji pozicioniranje Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije za petzvezdična doživetja. Tem dejavnostim se je pridružil tudi Zavod za turizem Šaleške doline in skupaj s partnerjema Muzejem premogovništva Slovenije ter podjetjem Gorenje Gostinstvo organiziral edinstveno in nepozabno doživetje pod zemljo.

FOTO: Aljoša Videtič

Obiskovalci so se v jamo, 160 metrov pod zemljo, do prostorov, kjer je muzej, spustili z najstarejšim delujočim dvigalom v Sloveniji, kjer so jih sredi surovega industrijskega okolja pričakale svečano pripravljene mize in manjši oder za enkratno doživetje.

FOTO: Aljoša Videtič

Goste so razvajali z okusnimi jedmi, postregli so jim vrhunski štiri hodni meni, ki ga je pripravil Igor Stankovič iz Vile Herberstein, okušali pa so izbrana vina iz vinske kleti Zlati Grič. Pripravili so jim tudi utrinke iz glasbeno-gledališke predstave TESLA. Gre za avtorsko delo vsestranskega glasbenika, fizika Janeza Dovča in je poklon izumitelju Nikoli Tesla.

FOTO: Aljoša Videtič

Prisotne je nagovoril tudi direktor Zavoda za turizem Šaleške doline Franci Lenart, ki se jim je zahvalil za obisk in jih povabil na druženje tudi v prihodnje. Večer so zaključili z vožnjo s podzemnim vlakcem. Ob izhodu pa je obiskovalce pričakalo še sladko darilce velenjske čokoladnice Lucifer.

Vir: Velenjcan.si, Mestna občina Velenje