V SD bodo predstavili kandidate za državnozborske volitve. V boj za poslanski stolček tudi Korošci

Delegati SD bodo na današnji volilni konvenciji potrjevali kandidatno listo za letošnje državnozborske volitve. V Dravogradu pa bo dopoldne potekala predstavitev kandidatov SD na volitvah za poslance v Državni zbor v 5. volilni enoti. Javnosti se bodo tako predstavili dr. Sebastjan Zbičajnik, Jani Prednik in Marjan Šol.
275729115_10159442232704160_3558321312962242970_n

Za poslanski mandat se bodo na listi stranke SD potegovali vsi poslanci, ki v parlamentu trenutno zastopajo barve stranke. Predstavitve posameznih kandidatov po Sloveniji sicer stranka organizira že nekaj časa, danes pa se bodo v Dravogradu javnosti predstavili tudi koroški kandidati, in sicer dr. Sebastjan Zbičajnik, ki bo kandidiral v 9. volilnem okraju – Slovenj Gradec, Jani Prednik, ki bo kandidiral v 10. volilnem okraju – Ravne na Koroškem in Marjan Šol, ki bo kandidiral v 11. volilnem okraju – Radlje ob Dravi.

Pri tem naj še omenimo, da bosta na kandidatni listi ob predsednici Tanji Fajon kandidirali tudi obe podpredsednici stranke, Dominika Švarc Pipan in Andreja Katič, z izjemo poslanca Željka Ciglerja, ki je v začetku leta iz Levice prestopil v SD, pa tudi vsi aktualni poslanci.

Za nov poslanski mandat se bodo tako potegovali Matjaž Han, Matjaž Nemec, Predrag Baković, Samo Bevk, Meira Hot, Soniboj Knežak, Marko Koprivc, Bojana Muršič, Franc Trček, Dejan Židan, Gregor Židan in kot že omenjeno, koroški poslanec Jani Prednik.

Med kandidati na listi stranke bo tudi nekaj vidnejših imen iz različnih sfer družbe in nekdanjih politikov, med drugim nekdanji evropski poslanec in nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, nekdanji minister za kulturo Dejan Prešiček, predsednik strokovnega sveta SD za finance, razvoj in kohezijsko politiko Milan Martin Cvikl, predavateljica na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko Emilija Stojmenova Duh ter igralec in televizijski voditelj Jonas Žnidaršič. V stranki sicer še izpostavljajo, da bo na kandidatni listi stranke velik delež žensk in mladih.

Volilni program stranke z naslovom Drugače – načrt velikih sprememb za razvojno desetletje do leta 2030 so člani programske konference SD potrdili že konec preteklega meseca.

Vir: SD, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije