poslanec

Z aprilom višje plače tudi poslancem

Tako kot drugim zaposlenim v javnem sektorju se bodo s 1. aprilom plače za en plačni razred zvišale tudi poslancem. Ti bodo po novem uvrščeni od 56. do 63. plačnega razreda, njihove osnovne bruto plače bodo znašale od 3900 do 5200 evrov.

Preberi »

Jani Prednik na lestvici najvplivnejših Slovencev. S tem le še utrjuje močno sled Koroške v prestolnici

Jani Prednik je koroški poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije že drugi mandat. Velja za politika konsenza. Kulture dialoga pa se od njega lahko učijo tudi starejši kolegi. Znan je po tem, da se vedno znova zavzeto zavzema za svojo Koroško. Brez pomisleka in z vso predanostjo zna izpostaviti argumente, ki pustijo sled tudi v prestolnici. Da velja za vplivnega v svoji regiji že dolgo vemo, saj se je velikokrat dokazal s svojim delom in pripadnostjo. Zadnje dni pa je dodatno opozoril nase na lestvici najvplivnejših Slovencev. Jani ostaja preprost in se zaveda svojega poslanstva ter dejstva, da je v službi ljudi, ki so ga na funkcijo nenazadnje tudi izvolili. Vas zanima, kaj je povedal za naš portal?

Preberi »

Poslanec SDS Branko Grims: Petkov napad je bil zame poskus umora

Poslanec SDS Branko Grims v petkovem “strahopetnem in zahrbtnem napadu” pred državnim zborom, ko ga je neznanec porinil po stopnicah, vidi poskus umora. Pričakuje, da bo policija temeljito raziskala dogodek, za katerega krivce med drugim vidi tudi v levosredinskem polu in v osrednjih medijih, ki da ne poročajo o napadih na poslance.

Preberi »

Umrl nekdanji poslanec Ivo Hvalica

V 87. letu starosti je po hudi bolezni umrl nekdanji poslanec Ivo Hvalica, poročajo mediji. Bil je poslanec v prvih dveh sklicih državnega zbora in je pomembno zaznamoval slovensko politiko v prvih letih samostojnosti.

Preberi »

V Gibanju Svoboda, SD in Levici predstavili večino ministrskih kandidatov 

Vlada, ki nastaja pod okriljem najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba, je po več krogih koalicijskih pogajanj danes dobila prvi jasnejši obris. Kot kaže, bo 15. slovensko vlado sestavljalo 20 ministrov. Prvaki Gibanja Svoboda Robert Golob, SD Tanja Fajon in Levice Luka Mesec pa so danes tudi uradno predstavili večino ministrskih kandidatov.

Preberi »