Search
Close this search box.

SD

Dominika Švarc Pipan – ministrica, ki ni želela oditi brez boja

S funkcije pravosodne ministrice odhaja Dominika Švarc Pipan. S položaja jo je odnesla afera sodna stavba, ki je dodobra zatresla razmerja v stranki SD in naplavila številna vprašanja o gospodarjenju z državnim denarjem. Odhod ministrice si bomo zapomnili tudi po tem, da je več tednov razkrivala svoje sume o domačijskih poslih na ministrstvu.

Preberi »

Končnega odgovora o politični usodi Švarc Pipan očitno tudi danes še ne bo

Končnega odgovora o politični usodi ministrice Dominike Švarc Pipan tudi danes očitno še ne bo. Premier Robert Golob ter predsednica SD in zunanja ministrica Tanja Fajon sta sicer danes skupaj potovala v Bruselj, a je Golob ob prihodu dejal, da o tem nista spregovorila “niti besede”. Tudi predloga za izključitev Švarc Pipanove iz SD za zdaj ni.

Preberi »

SD pričakuje tudi ukrepe za razvoj Koroške in Zgornje Savinjske doline

SD v predlogu zakona o obnovi in razvoju po poplavah pričakuje tudi ukrepe, ki bodo najbolj prizadetim območjem, predvsem Koroške in Zgornje Savinjske doline, omogočili razvoj. Če jih ne bo, v SD napovedujejo pripravo ustreznih dopolnil oz. vložitev zakonskih predlogov po vzoru pomurskega zakona, je danes dejal vodja poslancev SD Jani Prednik.

Preberi »

Prednik: Trenutno ni razloga, da odrečemo podporo Bešiču Loredanu

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik je v odzivu na napoved SDS o vložitvi interpelacije zoper ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana dejal, da trenutno ni nobenega razloga, da ministru podporo odrečejo. Bodo pa pri obravnavi interpelacije v SD ponovili svoja pričakovanja do zdravstvene reforme in tudi do ministra.

Preberi »

Janša: Pošiljajo nas v penzijo, naš odgovor bo odhod na volišče

Prvak SDS Janez Janša je v odzivu na sobotne navedbe premierja Roberta Goloba na kongresu Gibanja Svoboda izpostavil, da se je treba upreti nestrpnosti in sovraštvu. “Pošiljajo nas v penzijo, v Argentino in na strelišče. Naš odgovor pa bo odhod na volišče,” je zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Preberi »

Brglez: Po predsedniških volitvah ne bom delal sramote državi

Kandidat za predsednika republike Milan Brglez, ki ga poleg stranke SD podpira še Gibanje Svoboda, je na volilnem kongresu SD nagovoril delegate stranke. Ob tem je poudaril, da po predsedniških volitvah ne bo pozabil “čigav je” in da ne namerava delati sramote državi, Slovencem ali tistim, ki so ga podprli.

Preberi »

Prednik na sobotnem kongresu SD v bitko za podpredsedniško mesto

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik namerava na sobotnem volilnem kongresu stranke kandidirati za mesto podpredsednika Socialnih demokratov, so za STA potrdili v stranki. Ker je proces evidentiranja kandidatov že zaključen, se bo lahko v kandidaturo podal na samem kongresu s podporo tretjine delegatov.

Preberi »

Dogodki