Search
Close this search box.

Na slovenjgraški prireditvi S kolesom okrog Uršlje gore sodeluje več kot 120 kolesarjev. Obeta se tudi pestro dogajanje za najmlajše in zabava z ansamblom Škorpijoni

Danes v Slovenj Gradcu poteka že 22. kolesarski festival S kolesom okoli Uršlje gore, ki se ga je tokrat udeležilo 126 ljubiteljev kolesarjenja. V mestnem jedru pa so pripravili tudi številne aktivnosti za najmlajše, udeležite pa se lahko tudi zabave z ansamblom Škorpijoni.

Tradicionalna prireditev, ki poteka pod pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ima nov začetek v mestnem jedru Slovenj Gradca. Start in cilj sta namreč na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu.

Kot so pojasnili organizatorji prireditve, je letošnja prireditev vključena v Erasmus+ projekt WOW Europe, katerega nosilec je JUNIOR SPORT Association iz Romunije, slovenski partner projekta pa je Zavod APGA. S kolesom okoli Uršlje gore je tako del projekta WOW-PEDALIADA, v okviru https://woweuropeproject.eu/ katerega bodo kolesarske prireditve izvedene hkrati v 10 državah po Evropi, Romunija, Slovenija, Španija, Portugalska, Turčija, Bolgarija, Latvija, Litva, RS Makedonija. Več o projektu WOW EUROPE  https://woweuropeproject.eu/

Udeleženci kolesarjenja so se ob 10. uri na kolesarjenje podali po dveh različnih poteh. Po trasi dolgi 51 km ali po krajši, dolžine 21 km.

MTB tura okoli Uršlje gore: Krožna MTB tura je primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi kolesi. Speljana je po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot je dolga 51 km. Višinska razlika od najnižje do najvišje točke je 799 m. Na trasi sta pri številnih vzponih in spustih dva zahtevnejša vzpona in sicer se s prvim srečamo na Selah v smeri proti Poštarskemu domu, kjer se na razdalji 7 km trasa dvigne za 340 m, drugi, daljši vzpon pa je od Ivarčkega jezera do koče na Naravskih ledinah, kjer se na razdalji 8 km pot povzpne za 600 višinskih metrov. Trasa je speljana po asfaltnih in makadamskih, državnih, lokalnih in gozdnih cestah.

Družinska tura po mestni občini Slovenj Gradec: Krožna družinska tura je primerna za družine in manj zmogljive kolesarje. Speljana je po asfaltnih lokalnih cestah in kolesarskih poteh v krožni smeri po mestni občini Slovenj Gradec v dolžini 20 km. Od štarta vodi pot preko Legna do Šmartna pri Slovenj Gradcu, Mislinjske Dobrave, Podgorja, nazaj do Slovenj Gradca.

Organizator je za vse udeležence zagotovil kolesarsko majico, malico na cilju, sodelovanje v nagradnem žrebanju kolesarskih in drugih nagrad v skupni vrednosti 1500 €, med katerimi sta dve kolesi, ki jih podarja glavni pokrovitelj prireditve: Trgovina in servis koles Gorko d. o. o., okrepčila na okrepčevalnicah, ki so postavljene ob progah okoli Uršlje gore.

FOTOGALERIJA

Dan otrok, športa in zabave

Pri tem naj še omenimo, da vas od 11. ure naprej v mestnem jedru pričakujejo športni poligoni, slackline, napihljiva igrala, otroške delavnice, brezplačne palačinke in še in še … Od 13. ure dalje pa vas bo zabaval ansambel Škorpijoni.
Ne zamudite najboljše otroške zabave v mestu.
Prireditev bo potekala v skladu s pogoji PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Več o dogodku najdete TUKAJ.

Dogodki

Danes v Slovenj Gradcu poteka že 22. kolesarski festival S kolesom okoli Uršlje gore, ki se ga je tokrat udeležilo 126 ljubiteljev kolesarjenja. V mestnem jedru pa so pripravili tudi številne aktivnosti za najmlajše, udeležite pa se lahko tudi zabave z ansamblom Škorpijoni.