otrok

Razveljavljena sodba za Kamničana zaradi hrambe fotografij golih otrok

Višje sodišče je po današnjem poročanju časnika Večer razveljavilo sodbo za 25-letnega Kamničana, ki je bil lani obsojen na 18 mesecev zapora zaradi prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja golih fotografij otrok. Višji sodniki so sodbo razveljavili, ker ni jasno, ali je razumel pomen in posledice priznanja, poroča časnik.

Preberi »

Direktorica CUDV po iskalni akciji 10-letnika: Včerajšnji dogodek močno obžalujemo. Vendar lahko rečem, da z vso odgovornostjo pazimo na naše otroke, učence, uporabnike

Kot smo poročali včeraj, so na območju Črne na Koroškem iskali pogrešanega otroka, sicer udeleženca šole v naravi. Dane pa je znanih nekaj več podrobnosti neljubega dogodka, ki se je končal s srečnim koncem. V iskalni akciji so sodelovali reševalci GRS Koroške, gasilci PGD Črna ter policija.

Preberi »

V slovenjgraški porodnišnici lani 6 porodov pri porodnicah, okuženih z novim koronavirusom. Uspešno so izvedli tudi 31 porodov v vodi

Na oddelku za ginekologijo in porodništvo slovenjgraške bolnišnice so lani prvič po 20 letih spet našteli več kot tisoč porodov, in sicer 1032. Rodilo se je 1040 otrok. Lani so imeli šest porodov pri porodnicah, okuženih z novim koronavirusom, vsi so se dobro iztekli. V bolnišnici ugotavljajo, da se povečuje število porodnic iz drugih regij.

Preberi »

Ne pozabite na uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane

Rok za oddajo vlog je 7. 2. 2022. Če jo boste oddali preko eDavkov, lahko to storite do 20. 2. 2022, saj bo elektronski portal ostal odprt v času vnosa podatkov iz papirnatih vlog. Na mobilni aplikaciji eDavki in na spletnem portalu eDavki je na voljo predizpolnjena vloga. V papirnati obliki obrazca ne bo mogoče osebno prinesti na urad in dobiti potrdila o oddaji.

Preberi »

500 evrov za novorojence, rojene do 30. junija 2023

DZ je konec decembra sprejel nov protikoronski zakon z dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covida-19. Zakon je med drugim na novo določil, kateri novorojenci so upravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.