otrok

Na Hrvaškem v avtomobilu, parkiranem na soncu, umrl otrok

V parkiranem avtomobilu v Kninu je v torek umrl petletni otrok, ki ga je oče pustil v vozilu, potem ko se je v jutranjih urah pripeljal v službo. Otroka so našli mrtvega popoldne, ko je temperatura v Kninu dosegla skoraj 30 stopinj Celzija. Mestna uprava Knina je napovedala, da bodo zaradi tragedije razglasili dan žalovanja.

Preberi »

Šestletnik v bloku pri igri z ognjem zažgal nadstrešek

Policisti Policijske uprave (PU) Maribor so bili v ponedeljek obveščeni o nenavadnem dogodku v stanovanjskem bloku na Stantetovi ulici v Mariboru. Tam se je šestletni otrok na balkonu igral z ognjem, pri tem pa zažgal nadstrešek v nižjem nadstropju. O odgovornosti skrbnika otroka policija še zbira obvestila, so sporočili.

Preberi »

Poklukar: Prehajamo na možnost cepljenja otrok, starejših od 12 let. Status cepljene osebe velja devet mesecev po polnem cepljenju

Posvetovalna skupina za cepljenje, ki se je sestala v sredo, je sledila smernicam Evropske agencije za zdravila, tako da se bo tudi v Sloveniji omogočilo cepljenje otrok, starejših od 12 let, je danes povedal minister za zdravje Janez Poklukar. Kot je dodal, je zavzela tudi stališče, da status cepljene osebe velja devet mesecev po polnem cepljenju.

Preberi »

Od začetka epidemije obravnavali 32 otrok z večorganskim vnetnim sindromom povezanim s Covid-19

V UKC Ljubljana so od začetka epidemije obravnavali 32 otrok z večorganskim vnetnim sindromom povezanim s COVID-19 (angl. multisystem inflammatory syndrome in children, MIS-C). Največ otrok je zbolelo v drugem valu epidemije, medtem ko tretjega vala nismo zaznali. Od konca drugega vala zbolevajo posamezni otroci, to je približno dva otroka mesečno, podobno pojavnost pričakujejo tudi v bodoče, so zapisali na spletni strani UKC Ljubljana.

Preberi »

Pes, ki je v Mengšu pokončal 8-letno deklico, je bil privezan z verigo

V tragični nesreči, do katere je včeraj popoldne prišlo v občini Mengeš, se je po poročanju spletnega portala Kamnik info, 8-letna deklica približala večjemu psu, ki je bil na dvorišču privezan na verigi, pri čemer jo je pes napadel in usodno poškodoval, deklica je kljub hitri pomoči umrla na kraju dogodka.

Preberi »