Danaja in Gašper vabita na “Večer s harmoniko”

Korošica Danaja Grebenc in Gašper Štajnar pripravljata za vse ljubitelje harmonike prijeten večer ob dobri glasbi in v odlični družbi.

O vrhunski virtuozinji na harmoniki Danaji Grebenc, ki je kljub mladosti že osvojila številna priznanja in nagrade tako na domačih tekmovanjih kot v tujini, smo na našem spletnem portalu poročali že večkrat. Naj samo spomnimo, da je januarja pripravila svoj prvi koncert, še pred tem pa izdala tudi prvo zgoščenko, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Letošnje leto je bilo tako kot za številne glasbenike zaradi covida-19, posebno tudi za Danajo. Zaradi koronavirusa so namreč odpadli številni nastopi in tekmovanja, odpovedati je morala tudi turnejo po Kanadi, česar se je sicer zelo veselila, ampak kot je dejala, je usoda hotela drugače. Kljub “koronakrizi” pa pripravlja tudi novost, ki jo bo nam razkrila v naslednjih dneh.

Je pa mlada Korošica navdušena, da bo po dolgem času spet lahko nastopila na koncertu. Zato vse ljubitelje narodno zabavne glasbe vabi na Škofljico, kjer se bo predstavila v družbi Gašperja Štajnarja, s katerim sta že večkrat nastopila skupaj na različnih prireditvah in tudi tekmovanjih.

Kot gostja bo namreč nastopila na koncertu Gašperja Štajnarja, ki bo v nedeljo, 13. septembra, ob 17 uri v Dvorcu Lisičje. Več o koncertu najdete TUKAJ.

Gašper in Danaja vam bosta predstavila nekaj skladb iz zakladnice narodnozabavne glasbe ter nekaj priredb klasične glasbe na diatonično harmoniko. Zaradi trenutne situacije je koncert omejen na 50 obiskovalcev, zato si svojo udeležbo rezervirajte na 041 861 277 (Primož).

Pri tem naj še omenimo, da Gašper ni uspešen le s harmoniko, ampak tudi na kolesu. Tako se je pred dnevi udeležil tudi Skoka na Strojno in osvojil prvo mesto v kategoriji do 15. let in 24. mesto v skupnem seštevku.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila