harmonika

V Dravogradu dišalo po ribjih specialitetah. Razglasili tudi naj ribiča in kuharja, manjkala ni niti dobra glasba (FOTO)

Vsako leto tretjo soboto v juniju praznujemo dan slovenskih ribičev. Letos je bila osrednja slovesnost v Bohinju ob 140-letnici ribiške zveze Slovenije. Seveda pa ni manjkalo dogodkov tudi drugod po Sloveniji. Tako je Zveza ribiških družin Maribor, ki vključuje RD Mura Paloma, RD Slovenska Bistrica, RD Lenart, RD Maribor, RD Ruše, RD Pesnica, RD Radlje ob Dravi in Koroško RD, pripravila letošnje tradicionalno druženje na ta dan v Dravogradu.

Preberi »

Korošica Kaja Završnik absolutna prvakinja na 2. Tekmovanju za nagrado Lojzeta Slaka, uspešni tudi ostali Korošci (FOTO)

Družina Slak in Društvo za ohranjanje Slakove glasbe že drugo leto zapored v Mirni Peči organizirata »Festival Slakove glasbe«, katerega namen je ohranjati pristno kulturo Mirnopeške doline in Slakovo glasbo. Letošnji festival še bolj pester in bogat, saj poteka dva dni. Včeraj, 5. 10. 2019, se je odvil osrednji del festivala, ko je potekalo Tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka in Slakov sejem, danes, 6. 10. 2019, pa sledi še slavnostni koncert.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.