Search
Close this search box.

Danaja Grebenc slavila z nazivom dvakratna Evropska prvakinja v igranju na harmoniko

Danaja Grebenc je znova blestela na Evropskem prvenstvu v igranju harmonike. Čestitke za izjemen dosežek.

Minuli vikend, 30. junija 2024, je v italijanskem kraju Attimis potekalo 28. Evropsko prvenstvo v igranju na harmoniko. Med udeleženci je bila tudi Danaja Grebenc, odlična koroška glasbenica.

Danaja pravi, da se je tega tekmovanja udeležila že petič, odkar se je prvič udeležila tekmovanja pri rosnih 10 letih in osvojila prvo mesto v svoji starostni kategoriji.

“Na vseh petih tekmovanjih sem zmagala v svoji starostni kategoriji, pred dvema letoma, leta 2022, pa sem poleg zmage v svoji kategoriji osvojila tudi skupno 1. mesto in postala absolutna evropska prvakinja 2022 v igranju na diatonično harmoniko. Dosegla sem vseh 100 od 100 možnih točk,” je o tekmovanju povedala Danaja.

Letos je ponovno dosegla izjemen uspeh in osvojila naslov absolutne evropske prvakinje.‘Kljub močni konkurenci sem s svojim nastopom navdušila strokovno petčlansko komisijo ter prejela 99 od 100 možnih točk, kar mi je omogočilo, da že drugič postanem absolutna evropska prvakinja”, pove Danaja.

“Pot do tega uspeha ni bila lahka. Vsakodnevno trdo delo in vztrajnost sta se obrestovala. Pri tem pa je ključno vlogo odigral moj mentor Klemen Rošer iz Glasbene šole Rošer. Skupaj sva ves čas nadgrajevala moje znanje z vedno bolj zahtevnimi skladbami, kar mi je omogočilo, da sem na tekmovanju pokazala vse svoje spretnosti in navdušila komisijo, o trdem delu za uspeh pove Danaja.

“Brez Klemna Rošerja tega uspeha ne bi dosegla. Njegovo znanje, pravilen pristop in podpora so bili neprecenljivi. Klemen je odličen mentor, pedagog in prijatelj, zato sem zelo ponosna, da je moj mentor. Poleg njega pa se moram zahvaliti tudi svojim staršem, ki so mi ves čas stali ob strani in me podpirali na moji glasbeni poti,se je zahvalila.

Zmagoslavje v Attimisu ni samo dokaz truda in dela, temveč tudi izjemnega mentorstva in podpore, ki ju je bila deležna. “Vesela sem, da sem lahko znova dosegla vrh evropske harmonikarske scene in se veselim novih izzivov ter priložnosti, ki jih prinaša prihodnost, je zaključila Danaja.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Danaja Grebenc je znova blestela na Evropskem prvenstvu v igranju harmonike. Čestitke za izjemen dosežek.