V Pliberk prihaja Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Podarjamo brezplačne vstopnice

V KD Pliberk se bo 24. maja odvil nepozabni večer z legendarnim slovenskim glasbenikom Vladom Kreslinom in Malimi bogovi. Na Facebook strani Koroških Novic najdete nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za brezplačno vstopnico. V sodelovanju s KD Pliberk bomo podelili kar tri.

V KD Pliberk se bo 24. maja odvil nepozabni večer z legendarnim slovenskim glasbenikom Vladom Kreslinom in Malimi bogovi. Zagotovo bo Kreslin tudi tokrat s svojo črno kitaro poskrbel za nepozabno vzdušje, v dvorani bodo ponovno odmevale njegove že ponarodele pesmi, s svojo prekmursko dušo in glasbo pa se vas bo dotaknil tako, kot zna le on.

V petek, 24. maja, ob 20.00 bodo v Kulturnem domu Pliberk nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi. Si želite na njihov koncert tudi vi? Na Facebook strani Koroških Novic najdete nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za brezplačno vstopnico. V sodelovanju s Kulturnim domom Pliberk bomo v četrtek, 23. 5. 2019, žrebali tri srečneže, ki bodo prejeli vsak po eno brezplačno vstopnico za omenjeni koncert.

Vlado Kreslin je z glasbo začel kot bobnar v lokalnem ansamblu Apollo leta 1970. Od takrat do leta 1980 je kot pevec nastopal z bendi Špirit group, Zodiac, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Leta 1983 se je priključil bendu Martin Krpan, Z njimi je posnel albuma Od višine se zvrti ter Bogovi in ovce. Leta 1991, po nastopu pred Bob Dylanom na ljubljanskem stadionu, pa je band razpadel.

Leta 1991 se je Kreslin pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski glasbi in povzročil pravi preporod slovenske etno glasbe, hkrati pa ljudsko glasbo približal mlajšim generacijam in povzročil, “da so ljudje upali spregovoriti v lastnem narečju”. S skupino Mali bogovi, ki je nastala v začetku 90ih, in Beltinško bando, je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka združil – in še združuje – včeraj in danes, lokalno in globalno. 

FOTO: Facebook profil Vlado Kreslin

“Ko človek posluša Kreslinove pesmi, se mu zdi, da so folk, blues in rock izumili Slovenci. Seveda je to daleč od resnice, vendar je on tako dober, da so pesmi glasbeno univerzalne, pa vendar v duhu slovenske”. Jutarnji list 2008

Kreslin pogosto sodeluje z mlajšimi slovenskimi in s priznanimi tujimi glasbeniki (Allan Taylor, The Walkabouts, Rade Šerbedžija, Parni valjak, Siddharta, Hans Theessink, Vlatko Stefanovski, Chris Eckman, Damir Imamović, Dubliners, Siddharta, Antonella Ruggiero, Barcelona Klezmer and Gipsy Orchestra, Gal in Severa Gjurin, Ferus Mustafov, Freres Guisse, …), preskakuje glasbene in državne meje in ruši tabuje, kar je lepo opisal reški Novi list: “Vlado Kreslin nikdar ni dovolil, da meje na Rupi, Uni, Bregani in Drini postanejo tudi meje v njegovi glavi.” 

Izdal je že sedemnajst albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. 

“Vlado Kreslin je s svojimi nastopi, besedili in melodijami kot slikarski magični realist; vse je na realni ali realistični osnovi, a sestavljeno in oblikovano v metafore, v katerih se izrisuje tako prekmurski lokalni kolorit kot osebni doživljajsko profilirani ali izbrani trenutki.” Marijan Zlobec, 2016

Kreslin je poznan tudi po tem, da že skoraj tri desetletja zapored s svojimi muzikanti, Malimi bogovi, Beltinško bando, lani pa tudi z Malimi malicami, tradicionalno igra na decembrskih koncertih v Cankarjevem domu. Po prvotno dveh večerih so jim lani, na 27. koncertu dodali tudi tretjega, vsi pa so bili razprodani.

Tokrat pa prihaja z Malimi bogovi v Pliberk, kamor ste 24. maja ob 20.00 vabljeni tudi vi. Vstopnice po ceni 21,75 evra pa si lahko zagotovite tudi na Eventimu. V predprodaji so vstopnice na voljo tudi v Posojilnica Bank, Mohorjeva knjigarna, Haček, gostilna DOM ali pa jo z malo sreče osvojite na naši Facebook strani, kjer bomo v nagradni igri, v sodelovanju s Kulturnim domom Pliberk podelili tri brezplačne vstopnice.

Več iz istega kraja