Dravograjčanka Danaja Grebenc izdala svojo prvo zgoščenko (FOTO)

IMG_4342

O tem, da je Danaja Grebenc, mlada virtuozinja na harmoniki in dvakratna svetovna mladinska prvakinja v igranju na frajtonarico, ki se ponaša z več kot 140. lovorikami tako z domačih kot mednarodnih tekmovanj, od marca naprej veliko časa preživela v snemalnem studiu smo že pisali TUKAJ.

Danes pa nam je Danaja sporočila, da je njen prvenec ugledal luč sveta. Izšel je namreč njen prvi CD z naslovom Tango to go, ki ga je trinajstletna Dravograjčanka posnela v studiu Burja, pri Janiju Rednaku, v Sežani ter v studiu Borisa Golavška v Šoštanju. Pri snemanju in pri pripravi zgoščenke pa ji je na pomoč priskočil tudi njen mentor Klemen Rošer. 

FOTO: Grega Ravnjak

»Vesela sem, da je prišlo tako daleč, da lahko poslušate mojo prvo zgoščenko, ki je kljub mojim rosnim letom rezultat dolgoletnega dela na področju glasbe. Zagotovo pa zgoščenka ni rezultat zgolj mojega dela in truda, ampak je veliko k njenemu izidu pripomogel tudi moj mentor in vzornik Klemen Rošer, za kar se mu na tem mestu še enkrat zahvaljujem,« je ob tej priložnosti povedala Danaja, ki ni skrivala veselja ob tako pomembnem dogodku.

Hkrati pa je še poudarila, da ji ves čas ob strani stojita tudi starša, ki sta ji tudi v veliko oporo in pomoč ter Občina Dravograd, pri čemer je še posebej izpostavila gospoda Toneta Preksavca, podžupana Občine Dravograd.

Na CD-ju boste našli deset pesmi. Kot je še povedala Danaja, je to še le prvi projekt. Kaj točno pripravlja za v prihodnje, pa nam še ni želela razkriti.

FOTO: osebni arhiv – Danaja Grebenc

Lahko pa omenimo, da se Trbonjčanka s starši ravno te dni odpravlja v Ukrajino, kjer bo na »glasbeni turneji« zastopala tako Koroško kot celotno Slovenijo in med drugim s starši sodelovala tudi na svetovnem festivalu kulture. V Kijev odhaja na povabilo tamkajšnjega veleposlaništva in na pobudo veleposlanika Tomaža Mencina. V sodelovanju z našo državo so namreč pripravili projekt – turnejo po Kijevu in Lvovu, česar se celotna njena družina že zelo veseli.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.