Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od dne 8. 4. do 14. 4. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V torek popoldan se je na glavni cesti v Mislinjski Dobravi pripetila prometna nesreča med dvema osebnima voziloma in motornim kolesom. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

V četrtek zvečer je na relaciji Podgorje – Mislinjska Dobrava prišlo do trčenja osebnega vozila in divjadjo. Policisti so vozniku izdali obvestilo o odstopu.

V petek popoldan se je na glavni cesti v Mislinjski Dobravi pripetila prometna nesreča, katerega vzrok je bila vožnja s prekratko varnostno razdaljo. Eden izmed udeležencev je bil s kraja nesreče z reševalnim vozilom odpeljan na zdravniški pregled. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V petek popoldan se je v krožišču v Slovenj Gradcu pripetila prometna nesreča, pri kateri je voznik izsilil prednost drugemu. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto zvečer je voznik osebnega vozila na glavni cesti izven naselja Mislinjska Dobrava trčil v divjad in si pri tem poškodoval vozilo. Policisti so vozniku izdali obvestilo o odstopu.

V nedeljo popoldan so policisti po obvestilu občana na glavni cesti v Pamečah zaustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozil nezanesljivo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil vozilo pod vplivom alkohola in sicer je bil rezultat 0.60 mg/l. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, izdan pa mu je bil plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR: 

V ponedeljek dopoldan so policisti v Mislinji obravnavali kršitev javnega reda in miru. Prišlo je do verbalnega spora med odgovorno osebo podjetja in tam zaposlenima, zaradi česar je bil zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek. V postopku so policisti ugotovili tudi prekršek »dela na črno« kot tudi kaznivo dejanje »kršitev temeljnih pravic delavcev«, za kar bo zoper kršitelja podan predlog inšpektoratu za delo kot tudi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 

V ponedeljek zvečer so policisti v Šmartnem pri Slovenj Gradcu intervenirali zaradi moškega, kateri je fizično napadel drugega. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V sredo so bili policisti poslani na intervencijo v Splošni bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je pacient žalil in grozil medicinskemu osebju. Zoper kršitelja sledi tako prekršovni postopek kot tudi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V petek popoldan je v Slovenj Gradcu prišlo do kršitve javnega reda in miru, pri kateri je kršiteljica besedno žalila drugo, zaradi nepravilnega parkiranja. Slednji je bil izdan plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

V ponedeljek so bili policisti obveščeni o tatvini v eni izmed trgovin v Slovenj Gradcu. Neznani storilec je v trgovini odtujil devet steklenic alkoholnih pijač in s tem oškodoval trgovino za okoli 350 EUR. Sledi zbiranje obvestil zoper storilca.

V torek so policisti dobili v obravnavo kaznivo dejanje »poslovne goljufije«, pri kateri je znani storilec prodal devet glav mladega goveda, katero pa ni izpolnjevalo vseh pogojev za pridobitev dokumentacije za razplod. S tem dejanjem si je znani storilec pridobil premoženjsko korist v višini dobrih 2.000 EUR. Zoper njega sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V sredo zjutraj so policisti v Starem trgu pri Slovenj Gradcu opravili ogled kraja kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je poškodoval telekomunikacijsko omarico za internet ter preščipnil kable. Zoper neznanega storilca sledi zbiranje obvestil. Istega dne so policisti pri I. Osnovni šoli v Slovenj Gradcu obravnavali prav tako kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je neznanec z neznanim predmetom zvil in odlomil 10 metrov panelov ograje. Tudi tam sledi zbiranje obvestil zoper neznanega storilca.

V četrtek so policisti obravnavali kaznivo dejanje goljufije pri katerem je oškodovanec prejel lažno SMS sporočilo o neuspešni dostavi poštnega paketa, zaradi česar mora dodatno plačati poštnino. Pri tem je oškodovanec na lažni spletni strani vpisal podatke svoje bančne kartice s katero pa je neznani storilec v nadaljevanju opravil več transakcij na internetu in ga s tem oškodoval za 1.400 EUR. Zoper storilca sledi zbiranje obvestil.

V soboto se je na PP Slovenj Gradec zglasil občan in prijavil tatvino registrske tablice na območju centra Ljubljane. Policisti so od prijavitelja pridobili predlog za pregon kaznivega dejanja in zadevo odstopili v reševanje policistom v Ljubljani.

OSTALO:

V četrtek dopoldan so policisti dobili obvestilo o sumljivem kombiniranem vozilu tujih registrskih številk na območju Golavabuke, katero pa je pred prihodom policistov že odpeljalo neznano kam.

V četrtek popoldan je občanka na Celjski cesti v Slovenj Gradcu našla denarnico v kateri je bil denar ter avtobusna kartica NOMAGO. V kolikor kdo pogreša denarnico, naj se zglasi na PP Slovenj Gradec.

ZA KONEC:

Skoraj vsa tretja prometna nesreča je posledica vožnje pod vplivom alkohola. Alkohol oslabi sposobnost zaznavanja in upočasni reakcije.

Policija svetuje voznikom:

Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.

Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki ga ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva.

Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Vir: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša, PP Slovenj Gradec

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?