Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od dne 26. 2. do 3. 3. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V torek se je na Celjski cesti v Slovenj Gradcu pripetila manjša prometna nesreča, katero je povzročil voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V sredo dopoldan so policisti na parkirišču Celjski cesti v Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik osebnega vozila vijoličaste barve je pri premiku trčil v drugo vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke oziroma obvestil policijo. Za povzročiteljem še poizvedujejo.

V nedeljo popoldan so bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti izven naselja Šmartno pri Slovenj Gradcu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do trčenje med dvema voziloma, nastala je zgolj materialna škoda. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V ponedeljek in nedeljo so policisti pri kontroli prometa zaustavili in kontrolirali dva voznika osebnih vozil, katerima je hitri test pokazal prisotnost prepovedanih drog v organizmu. Voznika sta v nadaljevanju odklonila strokovni pregled. Odvzeto jima je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, za storjen prekršek pa je bil predlagan obdolžilni predlog na sodišče Slovenj Gradec.

JAVNI RED IN MIR: 

V sredo popoldan so policisti bili obveščeni, da je na glavni avtobusni postaji neodzivna oseba. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi alkoholnega opoja obležal moški, katerega je reševalna ekipa odpeljala v bolnišnico Slovenj Gradec.

V četrtek zvečer je Operativno komunikacijski center obvestila občanka, da je na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu na tleh našla ležečega moškega, ki je telesno poškodovan. Policisti so ugotovili, da je zaradi alkoholnega opoja padel po tleh in se poškodoval občan iz Slovenj Gradca. Slednji je bil s strani reševalne ekipe oskrbljen.

V petek popoldan so policisti v Bukovski vasi obravnavali kršitev javnega reda in miru. Mladoletna kršiteljica je namreč verbalno in fizično napadla svojo sorodnico. Zoper mladoletnico sledi obdolžilni predlog na sodišče v Slovenj Gradcu.

KRIMINALITETA:

V ponedeljek je občan iz Slovenj Gradca prijavil kaznivo dejanje goljufije preko interneta in sicer je na spletni strani kupil motorno žago, katere pa v kasneje ni prejel. Zoper neznanega storilca sledi zbiranje obvestil.  

V ponedeljek so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec na območju Podgorja pri Slovenj Gradcu iz dveh delovnih strojev v preko vikenda, odtujil gorivo v vrednosti 320 EUR. Sledi zbiranje obvestil.

V torek so policisti na Kopah obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in sicer je neznani storilec preko noči z neznanim ostrim predmetom poškodoval parkirano vozilo. O kaznivem dejanju je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V torek so policisti v Pamečah obravnavali kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje in sicer je očim v daljšem časovnem obdobju, hudo kršil svoje dolžnosti do svoje pastorke. Po vseh zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so bili policisti obveščeni o tatvini denarja v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Neznani storilec je v roku petih dni v bolnišnici iz predala tamkajšnjega bolnika odtujil 50 EUR gotovine. O kaznivem dejanju je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine in sicer je neznani storilec med vikendom iz skladiščnega prostora trgovine na Celjski cesti v Slovenj Gradcu odtujil dva oljna toplotna generatorja v vrednosti 1.000 EUR. O kaznivem dejanju je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V soboto so policisti v Mislinji obravnavali kaznivi dejanji nasilje v družini in zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje in sicer je moški dalj časa izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo partnerko v prisotnosti otrok. Storilcu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja in zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OSTALO:

V nedeljo popoldne so bili policisti obveščeni, da na pašniku v Starem trgu že več ur leži povržen teliček, za katerega lastnik ne poskrbi ustrezno, nakar so ugotovili, da je šlo za nedonošenega žrebička, katerega je kobila na pašniku predčasno skotila mrtvega ter zaradi predčasne skotitve lastnik skotitve še tudi ni mogel pričakovati ter tako zanjo tudi ni vedel. Do prihoda policistov na kraj pa je že ustrezno poskrbel za mrtvega žrebička in kobilo, ki ga je povrgla.

ZA KONEC:

Policisti so v zadnjem mesecu na območju Slovenije zaznali povečano število unovčenih ponarejenih bankovcev v apoenski vrednosti za 200 evrov druge izdaje, t. i. serije Evropa. Največ jih je bilo odkritih na območju Ljubljane, v manjšem delu pa tudi v drugih delih Slovenije.

Občane zato policisti opozarjajo: bodite previdni pri poslovanju z gotovino, sploh v primerih zasebnih poslov, za katere priporočamo, da jih opravite v instituciji, kjer so uslužbenci usposobljeni za prepoznavanje ponaredkov.

Ponarejeni bankovci so bili najpogosteje unovčeni kot kupnina pri plačilih spletne prodaje mobilnih telefonskih aparatov ter druge zabavne elektronike, pa tudi v gostinskih lokalih in trgovinah.

Če se vam zdijo bankovci sumljivi, pokličite telefonsko številko 113 ali obvestite najbližjo policijsko postajo.

Pri tem si poskusite zapomniti čim več informacij o tem, kdaj, kje in od koga ste bankovec prejeli. Navedene informacije so v nadaljevanju zelo koristne pri ugotavljanju storilcev kaznivega dejanja ponarejanja denarja oziroma drugih uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

Vir: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša, PP Slovenj Gradec

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?