Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od 1. 7. do 7. 7. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh osebnih vozil. Vzrok za prometno nesrečo je bilo izseljevanje prednosti voznika vozila. Povzročitelju prometne nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.  

V sredo zvečer so policisti obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo kolesarja, kateri se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Zoper njega bo napisana odločba o hitrem postopku zaradi nepravilne strani vožnje in vožnje pod vplivom alkohola.

V četrtek so policisti v naselju Slovenj Gradec obravnavali več prometnih nesreč z materialno škodo in sicer prometno nesrečo s pobegom, kjer je voznik neznanega osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo drugega udeleženca. Povzročitelju prometne nesreče je z vozila odpadla registrska tablica, zoper njega sledi hitri postopek. Prav tako so obravnavali prometno nesrečo zaradi vožnje po nasprotni strani ceste. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog. Nadalje so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, katera se je pripetila dan prej. Udeleženca sta se o krivdi nesreče na kraju dogovorila, nato pa se nista več strinjala. Po zbranih obvestilih bo zoper povzročitelja uveden postopek.

V petek popoldne so policisti obravnavali prometno nesrečo, katero je povzročila mladoletna voznica motornega kolesa. Zoper povzročiteljico prometne nesreče bo spisan obdolžili predlog na sodišče zaradi izsiljevanja prednosti.

JAVNI RED IN MIR: 

V sredo so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zavetišču pri brezdomcih. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V soboto zvečer so policisti dobili obvestilo, da na Meškovi ulici leži neznan moški. Ugotovljeno je bilo, da se ga je moški prekomerno opil z alkoholom ter je bil s strani reševalcev odpeljan v zdravniško oskrbo v bolnišnico Slovenj Gradec.

V nedeljo dopoldne je v naselju Slovenj Gradec prišlo do kršitve javnega reda in miru, kjer sta se soseda besedno sprla. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.  

KRIMINALITETA:

V ponedeljek so policisti na področju kriminalitete obravnavali več kaznivih dejanj in sicer:

-kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. V zvezi tega bo na pristojno državno tožilstvo podano poročilo,

-kaznivo dejanje goljufije, kjer je neznani storilec preko mobilnega telefona spravil v zmoto občana, da mu je le-ta posredoval gesla. V nadaljevanju pa je neznani storilec v imenu občana opravil več spletnih nakupov in v njegovem imenu sklenil kredit za večjo vsoto denarja. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

-kaznivo dejanje grožnje, kjer je storilec v zavetišču zagrozil z resnim napadom na njeno življenje in telo. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

-kaznivo dejanje nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe. Storilka kaznivega dejanja je z omejevanjem svobode gibanja, zalezovanjem in nasilnim omejevanjem pravic, spravljala v podrejen položaj svojega izven zakonskega partnerja v prisotnosti otroka. Zoper storilko bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, hkrati je bil osumljenki izrečen ukrep prepovedi do oškodovanca

-kaznivo dejanje goljufije, kjer je neznani storilec preko mobilnega telefona spravil v zmoto oškodovanko, da mu je le-ta posredovala gesla za dostop do njenega spletnega bančnega računa. V nadaljevanju si je neznani storilec protipravno pridobiti manjšo vsoto denarja.  Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V sredo so policisti obravnavali kaznivi dejanji odvzem mladoletne osebe in sicer je storilka kaznivega dejanja od januarja 2024 onemogočala stike očeta s svojo hčerko. Zoper storilko bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. Prav tako so v sredo obravnavali kaznivo dejanje tatvine in sicer je neznani storilec iz sanitarij v notranjosti avtobusnega postajališča v Slovenj Gradcu odtujil GSM Samsung z roza etuijem, v katerem so bili še ostali dokumenti. Oškodovanka je oškodovana za okoli 500€. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V četrtek dopoldan so bili policisti obveščeni o padcu občanke v centru mesta. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je občanka pri hoji stopila na marmornato ploščo, katera je bila odlepljena in pri tem padla ter se huje telesno poškodovala. V tej zvezi bo na pristojno državno tožilstvo podano poročilo. 

V četrtek so policisti obravnavali kaznivi dejanji nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe. V prvem primeru je bilo ugotovljeno, da ima storilec zdravstvene in psihične težave, zaradi katerih se že zdravi. O tem bo na pristojno državno tožilstvo podano poročilo. V drugem primeru pa je bil storilki kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe po zbranih obvestilih izrečen ukrep prepovedi približevanja do oškodovank ter podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.  

Občanka je na Policijsko postajo Slovenj Gradec prinesla mobilni telefon znamke Samsung, katerega je našla na območju Podgorja. Mobilni telefon se nahaja na policijski postaji, za lastnikom še poizvedujejo.

V sredo dopoldne je občan na bankomatu v naselju Mislinja našel bankovec. Denar se nahaja na policijski postaji.

V petek je občan na policijsko postajo prinesel mobilni telefon, kateri je bil nato vrnjen lastniku.

ZA KONEC:

Policija v zadnjem času kljub opozarjanju še vedno obravnava več kaznivih dejanj goljufij preko spleta. Policisti svetujejo, da:

– na prejeto pošto neznanih oseb ne odgovarjate, ne odpirate morebitnih datotek neznanih oseb, ki so v priponkah;
– ne klikate na podane povezave;
– ne klikate pojavnih oken za zbiranje občutljivih podatkov od vas in ne vnašajte svojih osebnih  podatkov;
– ne nakazujete denarja neznanim osebam;
– ne posredujete svojih osebnih ali katerih koli drugih podatkov (npr. podatkov plačilnih kartic, bančnih  računov, gesel);
– ne pošiljajte svojih fotografij ali videoposnetkov (tudi intimnih) neznancem;
– prejete spletne pošte, ki ni bila posredovana iz uradnih virov, ne širite naprej, dodajte jo na t. i. listo nezaželene pošte oziroma jo blokirajte.

Pripravila: Mojca Areh, višja policistka I, PP Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?