Vlada podaljšala ukrepe. Janša, Tonin in Počivalšek bodo stopili pred kamere

Vlada je na današnji seji podaljšala veljavnost obstoječih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusne okužbe do 25. julija.
vlada Janša Počivalšek

Do takrat ostajajo v veljavi ukrepi iz odlokov o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, kulturnih storitev končnim uporabnikom in kolektivnem uresničevanju verske svobode.

Prav tako se podaljšuje veljavnost odlokov o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb ter začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe, pa tudi o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov, o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah ter o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Preberite tudi: Tonin: NSi ni naklonjena novim zapiranjem javnega življenja in omejevanju gospodarstva. Janša: “Cepimo se! Ne potrebujemo novih omejitev, le odgovornost in solidarnost”

Danes ob 17. uri pa je napovedana novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše ter podpredsednikov vlade Mateja Tonina in Zdravka Počivalška, na kateri bodo spregovorili o aktualnih epidemioloških razmerah in drugih aktualnih temah.

Več informacij sledi.

Vir: STA, Vlada RS

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.