Search
Close this search box.

Pred prvim startom K24 Ultra traila še omizje s prepoznavnimi tekači

Ob 22. uri bo iz centra Črne na Koroškem na prvo od treh, 100-kilometrsko preizkušnjo gorskega teka K24 Ultra trail, krenilo okoli sto tekačev. Še pred prvim startom pa v Črni drevi organizirajo pogovor z naslovom Premagujem trail, premagujem sebe. S tem se bo v Črni začel tudi 66. Koroški turistični teden, ki bo potekal vse do 21. avgusta.

V pogovoru o postavljanju in premikanju meja, o dosežkih in tudi neuspehih, vzporednicah med športom in podjetništvom ter o individualnem videnju gorskega teka se bo z gorskimi tekači, zakoncema Martino Klančnik Potrč in Janezom Klančnikom, Borutom Rojcem in Dušanom Rauterjem ter športnikom, trenerjem in učiteljem Robijem Brezovnikom pogovarjala novinarka in tudi sama navdušena športnica Petra Lesjak Tušek. Pogovor se bo začel ob 18. uri v Fajn koncu v Črni.

Pogovor z ultraši K24 Ultra trail race boste lahko v živo spremljali tudi preko Facebooka Koroških Novic.

Za sodelovanje na letošnjem tretjem gorskem teku K24 Ultra trail se je prijavilo skupno rekordnih več kot 440 tekačev iz 16 držav. Progo za prvih okoli sto tekačev na kraljevski preizkušnji po koroških planinskih poteh in vršacih organizatorji skupaj s prostovoljci od danes zjutraj že označujejo, tako da bo trasa nared do starta ob 22. uri. Najhitrejši tekači 100-kilometrsko pot pretečejo v okoli desetih urah, prve nazaj v Črni pričakujejo v soboto okoli 10. ure.

Nekaj ur prej, v soboto ob 7. uri, bo sledil start gorskega maratona na 50 kilometrov, ob 15. uri pa še start teka na 24 kilometrov. V soboto ob 19. uri je načrtovana razglasitev rezultatov, uradni konec tekmovanja pa bo v nedeljo, 7. avgusta, ob 2. uri zjutraj, ko se bo iztekel časovni limit na 100-kilometrski progi, ki je letos 28 ur.

Ultra trail K24 je v Sloveniji po navedbah organizatorjev, Športnega društva K24, edinstven zaradi visoke nadmorske višine, na kateri poteka, med drugim pot pelje preko dveh dvatisočakov. Edinstveno na trasi je tudi rudniško okolje Podzemlja Pece.

Organizatorji napovedujejo bogat spremljevalni program, z dogodkom, ki velja za eno največjih športnih prireditev na Koroškem, pa živi ves kraj. Organizatorji krajane tudi vabijo, da tekače bučno pospremijo na njihovem startu v Črni.

K24 Ultra trail je nadgradnja že pred leti v Črni zasnovanega hribovskega izziva K24, ki predvideva, da pohodniki oz. tekači v 24 urah premagajo pot prek vrhov Uršlje gore, Smrekovca, Raduhe, Olševe in Pece. Za ženske in starejše je časovna omejitev 25 ur.