kaznivo dejanje

13 policistov osumljenih storitve kaznivih dejanj med varovanjem protestov

Poročili o izrednem nadzoru pri varovanju protestov v letih 2020 in 2021 sta pokazali razloge za sum, da je 13 policistov storilo kaznivo dejanje, za katera se storilec preganja po uradni dolžnosti. Med 13 policisti so tudi štirje vodstveni delavci na policiji, so razkrili danes na novinarski konferenci ministrstva za notranje zadeve in policije.

Preberi »

Dva vpletena v streljanje v ljubljanskem BTC priznala krivdo, tretji ne

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani poteka sodni postopek zoper trojico, vpleteno v lansko streljanje pred lokalom Kofi plac v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC. Na predobravnavnem naroku sta dva vpletena krivdo priznala in jima bo v ponedeljek izrečena sodba, tretji pa krivde na priznava in bo zoper njega steklo sojenje, poroča Večer.

Preberi »

Policijsko poročilo, 19. 8. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 284 klicev občanov. 84 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih. 20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 25 s področja javnega reda in miru.

Preberi »

Moški v ljubljanskih Mostah zabodel nekdanjo partnerico

Na območju Most v Ljubljani naj bi danes prišlo do poskusa uboja. Policisti namreč obravnavajo primer huje poškodovane 36-letne ženske, ki jo je po doslej znanih podatkih z ostrim predmetom zabodel 36-letni osumljenec, njen nekdanji partner, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Ženska je zdaj v UKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo.

Preberi »

V Ljubljani se je 37-letnik pretepal, streljal in napadel policiste

Policisti so v sredo obravnavali 37-letnika, ki je v Trubarjevi ulici pretepel moškega, ki se je vmešal v spor med njim in dekletom, s katerim je bil v družbi. Osumljenec je ob tem grozil s plinsko pištolo in z njo streljal v zrak. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, se je med prijetjem upiral, udaril policista, drugim pa grozil.

Preberi »

Dogodki