Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od dne 19. 2. do 25. 2. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V torek zjutraj se je na parkirnem prostoru pred trgovinskim centrom v Slovenj Gradcu pripetila manjša prometna nesreča. Udeleženci so izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem, zato jim je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

V četrtek zvečer se je na parkirnem prostoru pred PTC Katica v Slovenj Gradcu pripetila manjša prometna nesreča. Udeleženci so izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem, zato jim je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

V soboto popoldan se je v Mislinji pripetila manjša prometna nesreča. Udeleženci so izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem, zato jim je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

JAVNI RED IN MIR: 

V torek dopoldan so policisti intervenirali na Gmajni in sicer je moški napadel svojega soseda, zaradi urejanja ceste. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo v zgodnjih jutranjih urah je na Kopah prišlo do pretepa med več osebami in sta dve osebi zadobili lahki telesni poškodbi.  Policisti v tej zvezi še zbirajo obvestila in bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko ovadbo.

KRIMINALITETA:

V sredo popoldan je bila na območju Graške gore izvršena tatvina bančne kartice in ključev od avtomobila. Sledi kazenska ovadba.

V četrtek je neznani storilec izpred stanovanjskega bloka na Celjski cesti v Slovenj Gradcu odtujil nezaklenjeno gorsko kolo znamke Nakamura – model Fusion 2.0  temno modre barve.

V nedeljo je neznani storilec na parkirnem prostoru pri poslovni zgradbi Francetova cesta v Slovenj Gradcu, z neznanim predmetom razbil zadnje vetrobransko steklo vozila Renault Clio. Sledi kazenska ovadba.

OSTALO:

V torek je občan na PP Slovenj Gradec dostavil in izročil 2 ključa za cilindrično ključavnico srebrne barve ter obeskom srebrno srce iz blaga, z napisom Solni hram. Navedeno je našel tega dne pri paketomatu GLS na Celjski cesti v Slovenj Gradcu. V kolikor predmet pogrešate se zglasite na PP Slovenj Gradec.

ZA KONEC:

Policisti občanom svetujejo, da tudi v primerih, ko hišo zapustijo tudi za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), dosledno zapirajo okna in zaklepajo vrata in poskrbijo, da hiša ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti naj poprosijo sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma svetujejo, naj policijo o tem takoj obvesti na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Obenem občane pozivajo, da obvestijo policijo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

Vir: Marko Berlot, višji policisti I, policist – kriminalist, PP Slovenj Gradec

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?