Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 11. 6. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 48. urah prejeli 545 klicev občanov. 155 klicev je bilo interventnih.

34 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, pet s področja mejnih zadev in tujcev, 64 s področja prometne varnosti in 46 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali pet prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in deset z materialno škodo. Dvema voznikoma so policisti zasegli vozili, saj nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v cestnem prometu. Štiri voznike so policisti pridržali.

Policisti v Radljah ob Dravi so v petek zvečer ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal 0.66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so policisti pridržali in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

V petek zvečer so policisti v Razborju – Šentjur pri Celju, obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal izven vozišča. Alkotest mu je pokazal 1.32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so policisti pridržali in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Prav tako so policisti v Tolstem vrhu – Ravne na Koroškem, v petek zvečer obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Povzročitelju prometne nesreče je alkotest pokazal 0.72 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so policisti pridržali in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Policisti v Radljah ob Dravi so v soboto zvečer na Muti ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal 1.26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti zasegli vozilo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Danes zjutraj nekaj pred 01.30 uro so policisti v Pristavi – Slovenske Konjice, ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal 0.77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so policisti pridržali in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trinajstkrat. Tri kršitelje so policisti pridržali.

Kriminaliteta

V Celju je v noči iz petka na soboto neznanec poizkušal vlomiti v vozilo.

Na Zidanškovi ulici v Velenju je v petek preko dneva neznani storilec vlomil v stanovanje, katerega je preiskal. Z vlomom je povzročil materialno škodo.  

Iz petka na soboto je bilo vlomljeno v Atletski klub v Celju, od koder je neznani storilec odtujil gotovino.

Policisti so v Pongracu – Žalec, obravnavali tatvino, kjer sta dne 7.6.2023 v dopoldanskem času neznana storilca iz stanovanjske hiše odtujila gotovino in zlatnino.

V Celju na Delavski ulici je bilo iz petka na soboto vlomljeno v skladišče podjetja. Odtujeno ni bilo nič.

Včeraj v večernem času je neznani storilec v Velenju poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Storilca je pregnal lastnik.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 48. urah prejeli 545 klicev občanov. 155 klicev je bilo interventnih.