Search
Close this search box.

Korošci bogatejši za štiri naslove državnih prvakov v judu

V nedeljo, 4. februarja 2024, je v Velenju potekalo Državno prvenstvo za kadete in kadetinje, ter Festival juda za mlajše dečke in deklice.

Včeraj, 4. februarja 2024,  je v Velenju potekalo Državno prvenstvo za kadete in kadetinje ter Festival juda za starostno skupino mlajših dečkov in deklic.

Obeh tekmovanj so se udeležili tudi koroški judoisti. V starostni kategoriji do 18 let sta naslov državnih prvakov osvojila Matic Razdevšek (do 60 kg) in Aleks Krivec (do 66 kg).

Državni podprvak je v kategoriji do 60 kg postal Jaka Samec.

Bronasti odličji sta osvojila Leon Marošek (nad 90 kg) in Domen Prednik (do 90 kg).

Po žlahtnosti medalj je ekipa JK Acron Slovenj Gradec na posamičnem tekmovanju dosegla 3. mesto.

Prvič v zgodovini je potekalo tudi ekipno državno prvenstvo v kategoriji do 18 let, na katerem je mešana ekipa JK Acron Slovenj Gradec osvojila odlično, 3. mesto. Za ekipo sta nastopili tudi športnici Noeli Knaflc (JK Shido) in Timeja Starovasnik (JK Ippon Kamnik).

V kategoriji do 12. leta starosti so na Festivalu juda Koroško zastopali športniki iz JK Ravne na Koroškem, JK Acron Slovenj Gradec, JK Muta in JK Dravograd.

Državni prvakinji sta postali Ana Plazovnik in Nika Pešl, državna podprvaka sta postala Žiga Lichteneger in Klara Žvikart. Bron so dosegli Ema Božič, Mirza Husić, Gašper Žlebnik, Mihaela Bošnik, Nace Dornik, Svit Marošek, Gaja Matves, Victoria Plevnik, Gal Rednak, Lara Štruc in Rene Paradiž.

FOTOGALERIJA:

Čestitke vsem borkam in borcem za vrhunske predstave ter osvojena odličja.

Vir: Judo Koroška

Dogodki

V nedeljo, 4. februarja 2024, je v Velenju potekalo Državno prvenstvo za kadete in kadetinje, ter Festival juda za mlajše dečke in deklice.