učitelji

Cepljenje šolnikov se nadaljuje, na velenjski šoli danes spet pouk

Konec tedna se je nadaljevalo cepljenje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, ki bo potekalo tudi prihodnji teden. V ponedeljek pa bo znova v polnem obsegu stekel pouk na velenjski OŠ Mihe Pintarja Toleda, potem ko je v petek odpadel, ker je bilo več učiteljev odsotnih zaradi močne reakcije po cepljenju proti covidu-19.

Preberi »

Odgovori na najpogostejša vprašanja glede testiranja šolnikov

Na ministrstvu za zdravje so zbrali nekaj najpogostejših vprašanj, ki so jih v luči trenutne situacije prejeli v zvezi s testiranjem oseb, ki delajo v vrtcih in osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, glasbenih šolah, domovih za učence, dijaških in študentskih domovih, organizacijah za izobraževanje odraslih, srednjih, višjih in visokih strokovnih šolah. Vprašanja in odgovore objavljamo v celoti.

Preberi »

Na testiranju šolnikov ob 17.435 testih potrdili 244 okužb

Na današnjem testiranju šolnikov so do 17. ure opravili 17.435 testov, okužbo so potrdili pri 244 osebah, je na Twitterju sporočil premier Janez Janša. Pozitivnih je bilo tako 1,4 odstotka vseh testov. Premier je dodal, da je v okoljih, kjer je odstotek okužb večji, potrebna dodatna previdnost.

Preberi »

Janša o učiteljih, ki se ne želijo testirati: “Če bi se to dogajalo v Avstriji, bi izgubili službo”

Po skoraj treh mesecih šolanja na daljavo se v torek v devetih od 12 statističnih regij v šole znova vračajo učenci prvih treh razredov osnovne šole, vrtci pa bodo začeli znova delati v polnem obsegu. Svoja vrata bodo v torek odprle šole in vrtci v osrednjeslovenski regiji, gorenjski, primorsko-notranjski, obalno-kraški, koroški, podravski, pomurski, savinjski in zasavski regiji.

Preberi »

Sviz: “Avtoritarno ukazovanje vladnih predstavnikov je preseglo vsako mejo”

Na podlagi napovedi množičnega testiranja, ki ga pripravlja vlada v upanju, da bi vikend po novem letu, torej še pred ponovnim odprtjem šol in vrtcev, testirali ključni del učiteljev, ki učijo prvo triado osnovne šole, ter vzgojiteljev, se je odzval tudi Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije – Sviz. Njihovo besedilo v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Preberi »

Učence bodo ocenjevali tudi na daljavo

Ministrstvo za izobraževanje je v četrtek osnovnim šolam poslalo okrožnico, katere del je dokument s priporočili za preverjanje in ocenjevanje znanja med izobraževanjem na daljavo.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.