Na testiranju šolnikov ob 17.435 testih potrdili 244 okužb

Na današnjem testiranju šolnikov so do 17. ure opravili 17.435 testov, okužbo so potrdili pri 244 osebah, je na Twitterju sporočil premier Janez Janša. Pozitivnih je bilo tako 1,4 odstotka vseh testov. Premier je dodal, da je v okoljih, kjer je odstotek okužb večji, potrebna dodatna previdnost.
testiranje

Pred torkovim odpiranjem šol in začetkom polnega delovanja vrtcev je danes potekalo množično testiranje s hitrimi testi za zaposlene na področju vzgoje in izobraževanja po večjem delu države.

Na odprtje se namreč pripravljajo vzgojno-izobraževalni zavodi v osrednjeslovenski regiji, gorenjski, primorsko-notranjski, obalno-kraški, koroški, podravski, pomurski, savinjski in zasavski regiji.

Negativen test na koronavirus je pogoj za vračanje v šole in vrtce. Šolniki bodo morali testiranje ponoviti vsakih sedem dni. Učitelji, ki se ne bodo testirali, pa ne bodo mogli v živo izvajati pouka.

V šolske klopi se sicer vrača nekaj več kot 53.000 učencev prvih treh razredov, v vrtce pa skoraj 75.000 otrok. Otroci s posebnimi potrebami so pouk začeli pred dobrimi tremi tedni.

Preberite tudi: Znana je večina rezultatov današnjega množičnega testiranja zaposlenih v šolstvu na Koroškem

Preberi še:  Med polfinalisti pesniškega turnirja tudi Črnjanka. Do zmage ji lahko pomagate tudi vi

prijavi se

prijavi se v svoj račun