Search
Close this search box.

Znana je večina rezultatov današnjega množičnega testiranja zaposlenih v šolstvu na Koroškem

Pred torkovim odpiranjem šol in polnega delovanja vrtcev danes po državi poteka množično testiranje s hitrimi testi za zaposlene na področju vzgoje in izobraževanja. Preverili smo, kakšni so rezultati testiranj v koroških vrtcih in nekaterih šolah.

Na odprtje se pripravljajo vzgojno-izobraževalni zavodi v osrednjeslovenski regiji, gorenjski, primorsko-notranjski, obalno-kraški, podravski, pomurski, savinjski, zasavski regiji in koroški regiji, ki ima med vsemi slovenskimi regijami tudi najboljšo epidemiološko sliko.

O rezultatih testiranja v nekaterih koroških šolah in vrtcih smo danes že poročali. Do zdaj pa smo prejeli še podatke iz nekaterih vrtcev in ene šole.

Vrtec Dravograd

“V Vrtcu Dravograd so se na prisotnost covida-19 danes, 25. 1. 2021, testirali vsi zaposleni, razen tistih, ki so imeli potrjeno okužbo v zadnjih treh mesecih in zaposleni, ki so odsotni zaradi bolezni. Vsi rezultati testa so bili negativni. Starši in zaposleni so seznanjeni s protokoli za varno vrnitev otrok v vrtec, po priporočilih in navodilih NIJZ in MIZŠ. V torek, 26. 1. 2021, bo v 22 oddelkov vključenih 76% otrok, sodeč po prijavah staršev. Oddelki bodo delovali v ti. mehurčkih in se med seboj ne bodo mešali. Z upoštevanjem vseh do sedaj sprejetih ukrepov za preprečitev virusa se veselimo, da bomo lahko opravljali neposredno naše poslanstvo z veliko večjim številom otrok, kot smo jih imeli v zadnjih treh mesecih. Verjamem, da bomo skupaj zmogli, da bomo ravnali odgovorno do sebe, otrok, staršev in zaposlenih,” je za Koroške Novice navedla Sonja Krajnc, ravnateljica Vrtca Dravograd.

Vrtec Vuzenica

V našem vrtcu (smo vrtec pri OŠ) je zaposlenih 16 pedagoških delavcev, 1 spremljevalka ter 1 spec. pedagoginja. Vseh nas je 19. Od tega, da so nekateri že preboleli Covid-19 po 20. 10. 2020, zato jim ni bilo potrebno na testiranje. Od vseh testiranih (11 oseb) ni bil nihče pozitiven,” je sporočila Andreja Kuhar, pomočnica ravnateljice za vrtec, ki je še dodala, da 5 rezultatov pa še čakajo.

Hiša otrok Mali koraki Mežica

“V našem vrtcu smo zaposlene 3 ped. delavke. Od tega, da sta dve že preboleli Covid-19 in jima ni bilo potrebno na testiranje. Tretja delavka je bila na testiranju, test je bil negativen,” sporoča vodstvo Hiše otrok Mali koraki, Nina Jug in Jana Rečnik.

Vrtec Kralj Matjaž Črna na Koroškem

Testirali smo se vsi zaposleni vrtca. To je 15 oseb. Pozitiven ni bil nihče. Vsi se vračamo v službo. Zbirali smo prijave o prihodu in starše sproti obveščali o situaciji in protokolu v vrtcu. Skupine se ne bodo mešale, v vsakem oddelku bosta 2 strokovni delavki, ki bosta sami poskrbeli za skupino otrok. Se pravi za sprejem in oddajo otroka. Sicer pa so tako ali tako poostrene higienske razmere, ki pa so jih otroci in starši že tako navajeni in jih res zelo dosledno upoštevajo. Na težave doslej še nismo naleteli,” je po testiranju sporočila Mateja Špeh, pomočnica ravnatelja za vrtec Kralj Matjaž.

Hiša otrok – EDUKA, Zavod za izobraževanje in svetovanje, Slovenj Gradec

Pri nas so se testirali vsi zaposleni, ki se jutri vračajo in še niso preboleli Covida-19. Rezultat je bil pri vseh negativen. Od jutri naprej bomo delo imeli organizirano v dveh oddelkih- v dveh t.i. “mehurčkih” v omejenem številu 8 oziroma 10 otrok. Nekateri starši so se odločili, da otroke še naprej obdržijo v domačem varstvu. Predvidoma pa bo z mesecem februarjem vključenih še nekaj otrok. Za enkrat nismo naleteli na kakšne težave. Kljub delu po priporočilih NIJZ v skladu s strogimi higienskimi ukrepi in omejitvami se veselimo srečanja z otroki v Hiši otrok,” je pojasnila Aleša Jordan direktorica EDUKA, Zavod za izobraževanje in svetovanje, Slovenj Gradec.

Vrtec Krojaček Hlaček Prevalje

Glede na to, da je vrtec deloval sedaj 3 mesece (večinoma je delovalo 7 skupin), nadaljujemo z že utečenimi protokoli dela v epidemiji. Število otrok v skupini se bo povečalo, ohranjali pa bomo mehurčke – skupine se ne mešajo, otroci ne združujejo. Vrtec je razkužen in pripravljen na otroke. Vsi delavca vrtca pa jih nestrpno pričakujemo. Testirali smo 48 zaposlenih, vsi so bili na testiranju negativni. Vrača se 50 zaposlenih od 59 – nekateri so na bolniški, porodniški odsotnosti,” je v sporočilu na naše poizvedovanje zapisala Ana Buhvald Pori, pomočnica ravnateljice vrtca pri OŠ Franja Goloba Prevalje.

Vrtec Brezno

“V našem vrtcu je 13 zaposlenih. 12 zaposlenih je bilo danes na testiranju in vsi testi so negativni. 1 zaposlena ostaja doma zaradi varstva otroka,” je pojasnila vodja vrtca Bernarda Cink.

OŠ Prežihovega Voranca

Spoštovani, do jutrišnjega odprtja bodo testirani vsi, ki bodo na delovnem mestu – kar je približno dve tretjini zaposlenih. Testiranje je potekalo in še bo v ZD Ravne po predhodni prijavi in v določenem časovnem razporedu. Do tega trenutka ni pozitivnih. Priprave potekajo po navodilih in priporočilih obeh ministrstev, je malo po 16. uri sporočila Bojana Verdinek, ravnateljica OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.

Preberite tudi: Ravnateljica OŠ Prežihovega Voranca Bojana Verdinek ima glede vračanja učencev prve triade mešane občutke

Vrtec Radlje ob Dravi

Tudi na Osnovni šoli Radlje ob Dravi in tamkajšnjem vrtcu se je testiranje zaposlenih že končalo. Potekalo je v prostorih šole, v dogovoru z Zdravstvenim domom Radlje, v učilnici, ki ima tudi svoj vhod iz zunanje strani, je pojasnil ravnatelj Damjan Osrajnik. O rezultatih pa smo že poročali TUKAJ.

Vrtec Ravne na Koroškem

Rezultate najdete na tej povezavi: Ravnateljica ravenskega vrtca: Uspešno je bilo testiranih 61 zaposlenih, “Delo je potekalo ažurno, dosledno in brez težav.”

Dogodki

Pred torkovim odpiranjem šol in polnega delovanja vrtcev danes po državi poteka množično testiranje s hitrimi testi za zaposlene na področju vzgoje in izobraževanja. Preverili smo, kakšni so rezultati testiranj v koroških vrtcih in nekaterih šolah.