Search
Close this search box.

Ravnateljica ravenskega vrtca: Uspešno je bilo testiranih 61 zaposlenih, “Delo je potekalo ažurno, dosledno in brez težav.”

Pred ponovnim odprtjem vrtcev in osnovnih šol v regijah z boljšo epidemiološko sliko, tudi na Koroškem so danes na okužbo z novim koronavirusom množično testirali zaposlene.

Danes zjutraj so za vse zaposlene Vrtca Ravne na Koroškem izvedli hitro testiranje v Zdravstvenem domu na Ravnah. Po besedah ravnateljice Mateje Hovnik je bilo testiranje “uspešno izpeljano, delo je potekalo ažurno, dosledno in brez težav.”

Kot je pojasnila ravnateljica se je testiranja udeležilo 61 zaposlenih, trije zaposleni so dokazali s potrdilom, da so v zadnjih 3 mesecih preboleli covid-19 in se jim ni bilo potrebno testirati. Trije delavci so testiranje odklonili, ostali so v bolniškem staležu.

“Z veseljem sporočam, da so vsi opravljeni testi negativni in da se na delo vračajo vsi zaposleni,” je za naš medij povedala Hovnik, pri tem pa dodala: “Z jutrišnjim dnem odpiramo naša vrata. Strokovne delavke so danes po testiranju poklicale starše svojih otrok v oddelku glede vrnitve otrok, pridobile so podatke o uri prihoda in odhoda otrok, da bomo tekom dneva lahko oblikovali mehurčke znotraj oddelkov.”

Koliko otrok bo jutri prišlo v vrtec, bodo izvedeli tekom dopoldneva, ker podatke še zbirajo, je še pojasnila ravnateljica vrtca in še dodala, da si bodo strokovne delavke dopoldne pripravile in uredile igralnice, razkužile igrače in prezračile prostore.

“Želimo si varen, zdrav in kar se da optimističen začetek ponovnega odprtja ob upoštevanju vseh ukrepov NIJZ in po navodilih vlade RS,” pa je za konec povedala Hovnik.

Dogodki

Pred ponovnim odprtjem vrtcev in osnovnih šol v regijah z boljšo epidemiološko sliko, tudi na Koroškem so danes na okužbo z novim koronavirusom množično testirali zaposlene.