POPRAVEK: V Osnovni šoli Brežice skoraj tretjina učiteljev v karanteni

V 1. odstavku vesti je pravilno, da so bili učitelji v stiku z obolelo (in NE, da jih je obolela okužila), so okoli 22. ure sporočili iz Slovenske tiskovne agencije. Popravljeno vest smo objavili še enkrat v celoti.

V Osnovni šoli Brežice je od začetka šolskega leta v karanteni 31 strokovnih delavcev oz. približno tretjina učiteljev. Ti so bili na šolski konferenci zadnji dan počitnic v stiku z obolelo že cepljeno kolegico, ki je simptome pri sebi zaznala šele po sestanku, je za STA pojasnila ravnateljica šole. Učitelji v karanteni nimajo bolezenskih znakov.

Ravnateljica Osnovne šole Brežice Marija Lubšina Novak je za STA povedala, da učitelji karanteno, ki so jo začeli prvi dan pouka, zaključujejo v petek. Svojo odsotnost skušajo kolikor se da omiliti z delom od doma.

Od 99 šolskih strokovnih delavcev jih je sicer cepljenih in prebolelih skupaj 68, preostalih 31 necepljenih pa se redno testira, je dodala ravnateljica.

Sicer pa je v brežiški osnovni šoli v karanteni tudi oddelek z nekaj več kot 20 devetošolci. V karanteni so zaradi okužbe učenca, ki se je okužil doma. V karanteni so od 2. septembra, končali jo bodo v soboto. Učenci v karanteni ne kažejo posebnih bolezenskih znakov, je še pojasnila Lubšina Novakova.