Search
Close this search box.

TAB

V Leku na Prevaljah začeli postopke zapiranja proizvodnje

Potem ko je bil leta 2019 napovedan postopni zaključek proizvodnje antibiotikov v Lekovi tovarni na Prevaljah, lani poleti pa so zaprtje napovedali za konec letošnjega leta, so zdaj v Leku ta datum tudi dokončno potrdili in danes s socialnimi partnerji začenjajo dogovarjanje o tem. Del od skupno okoli 200 zaposlenih pa se bo selil v Slovenj Gradec.

Preberi »

Tab Mežica po novem z upravnim odborom in dvema izvršnima direktorjema

Eno najuspešnejših koroških podjetij, Tab Mežica, z današnjim dnem prehaja na enotirni sistem vodenja. Predsednik upravnega odbora je postal dosedanji direktor Bogomir Auprih, njegov namestnik je Sašo Pačnik, preostala dva člana pa Marko Žnidaršič in Matjaž Obretan, ki je predstavnik delavcev. Družba je dobila tudi dva izvršna direktorja.

Preberi »

Tab Mežica lani z rastjo prihodkov, čisti dobiček 16,5 milijona evrov

V družbi Tab Mežica so lani kljub negotovim razmeram na trgu nadaljevali z uspešnim poslovanjem. Glede na leto prej so prihodke od prodaje povečali za 12 odstotkov na 260,2 milijona evrov. Čisti dobiček je lani znašal 16,5 milijona evrov, leto prej 16,2 milijona. Aktivnosti glede litij-ionskih baterij se nadaljujejo, pravijo v Tabu.

Preberi »

Minister za digitalno preobrazbo obljubil odpravo belih lis v Mežiški dolini

Mežiško dolino je danes obiskal minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič, ki je sodeloval na okrogli mizi z naslovom Digitalizacija – priložnost za pospešen razvoj Mežiške doline. Z njim so razpravljali Bogomir Auprih, generalni direktor TAB d.d. ki je eno izmed največjih podjetij v Evropi na področju akumulatorskih baterij, Romana Lesjak, županja občine Črna na Koroškem, ter Mojca Erjavec, vodja kabineta ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Kot gost pa je spregovoril in podal pobude za boljši razvoj Mežiške doline tudi Dušan Krebel, župan občine Mežica.

Preberi »