Tab Mežica po novem z upravnim odborom in dvema izvršnima direktorjema

Eno najuspešnejših koroških podjetij, Tab Mežica, z današnjim dnem prehaja na enotirni sistem vodenja. Predsednik upravnega odbora je postal dosedanji direktor Bogomir Auprih, njegov namestnik je Sašo Pačnik, preostala dva člana pa Marko Žnidaršič in Matjaž Obretan, ki je predstavnik delavcev. Družba je dobila tudi dva izvršna direktorja.
tab

Glavni izvršni direktor, odgovoren za gospodarjenje, je postal Roman Burja, izvršni direktor, odgovoren za tehnično področje, pa Martin Rebula, so danes sporočili iz družbe Tab Mežica.

Skladno z odločitvijo že lanske skupščine delničarjev Tab z današnji dnem torej prehaja z dosedanjega dvotirnega sistema upravljanja s skupščino, nadzornim svetom in upravo na enotirni sistem upravljanja podjetja s skupščino, upravnim odborom in izvršnimi direktorji.

Kot je na torkovi novinarski konferenci pojasnil Auprih, ki je tudi največji posamični lastnik Taba med fizičnimi osebami, so se za enotirno upravljanje odločili zato, ker to omogoča hitrejše sprejemanje odločitev kot v primeru dvotirnega upravljanja. V okviru dosedanjega dvotirnega sistema upravljanja je sicer v sredo vsem članom nadzornega sveta prenehal mandat.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
janez
janez
2. septembra, 2022 17:57

Še dobro, da ni nasprotje interesov. Prvo proda novo halo tabu, potem pa dobi mesto direktorja.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.