Search
Close this search box.

Informacija o razmerah v skupini TAB zaradi naravne nesreče

Situacija v družbi TAB je še vedno kritična in zelo resna. V tej fazi proizvodnje še ne morejo zagnati.

Danes so pričeli s čiščenjem proizvodnega obrata v Žerjavu, v naslednjih dneh pa bomo pričeli s čiščenjem proizvodnega obrata tudi v Črni na Koroškem. V hali na Prevaljah ni nekih posebnosti. V Žerjavu poteka čiščenje obrata montaže. Ravno tako ni potrebno večjega čiščenja na obratu MPI.

Prioritetno rešujemo, da bodo na vseh obratih imeli pitno vodo, elektriko in cestne povezave. Trenutno je največji izziv vzpostavitev cestnih povezav znotraj obratov. Od vlade pričakujejo čimprejšnjo vzpostavitev varnih cestnih povezav v zgornji Mežiški dolini. Od vlade pričakujejo tudi, da bo pomagala gospodarstvu z ukrepi za omilitev nastale škode; čakanje na delo, ugodne kredite, sofinanciranje za novo opremo.

Glede na trenutno situacijo ocenjujejo, da bomo lahko zagnali proizvodnjo na Prevaljah v sredo, 16.8.2023, v Žerjavu pa v ponedeljek, 21.8.2023.

Kdaj točno bo pa možen zagon proizvodnje v celotnem obsegu v Črni na Koroškem pa v tem trenutku še ne morejo reči. Zamik bo več tedenski. Trenutno preučujejo možnost postopnega zagona.

V tem trenutku lahko samo rečejo, da je škoda na infrastrukturi in opremi zelo visoka, škoda bo več milijonska ali celo deset miljonska. Ravno tako ocenjujejo, da bo škoda na surovinah, polizdelkih in končnih izdelkih.

O naslednjih korakih vas bodo sproti obveščali. Upajo, da ste vsi zdravi in se vam zahvaljujejo za vaše razumevanje.

Ostanite varni.

Besedilo: Vodstvo TAB d.d.

Dogodki

Situacija v družbi TAB je še vedno kritična in zelo resna. V tej fazi proizvodnje še ne morejo zagnati.