Search
Close this search box.

svetnik

Danes že prvi ustanovni seji novoizvoljenih mestnih svetov

Kot prvi izmed novoizvoljenih mestnih svetov se bosta na ustanovni seji danes sešla velenjski in ptujski. Sledili jima bodo v ostalih občinah, kjer so župana izvolili že v prvem krogu, medtem ko bodo tam, kjer so imeli v nedeljo drugi krog, seje predvidoma nekoliko kasneje.

Preberi »

Občinski svetnik pri Mokronogu zbil invalida in odpeljal, dogodek obžaluje

Občinski svetnik v Občini Mokronog – Trebelno Borut Knez, ki za občinskega svetnika kandidira tudi na nedeljskih volitvah, je po poročanju Dela in Slovenskih novic v soboto med vožnjo pod vplivom alkohola na cesti iz Mokronoga proti Trebelnemu zbil invalida, ki je ob robu ceste hodil s pomočjo bergel, nato pa odpeljal. Knez dogodek obžaluje.

Preberi »

Ravenski svetnik Omerzel navaja, da so se občani izognili več deset evrov višjim položnicam za komunalne storitve. Direktorica JKP Ravne njegove navedbe ostro zanika

Na 20. redni seji občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem je občinski svetnik in predsednik nadzornega sveta JKP Ravne na Koroškem, Andrej Omerzel, izjavil, da so se prebivalci Raven izognili več deset evrov višjim položnicam za komunalne storitve. Nanj smo se obrnili za dodatna pojasnila. Prav tako smo za izjavo oziroma komentar prosili direktorico JKP Ravne na Koroškem, mag. Andrejo Jehart. Izjavo za Koroške Novice pa je podal tudi nekdanji član nadzornega sveta JKP Ravne na Koroškem, dr. Štefan Šumah.

Preberi »

Ravenski svetnik Škafar se je po nepravnomočnih ugotovitvah KPK znašel v nasprotju interesov

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v primeru glasovanja občinskega svetnika Občine Ravne na Koroškem Milana Škafarja o občinskih plaketah in nagradi, ki jo je sam prejel, ugotovila kršitev določb zakona o integriteti in preprečevanju korupcije glede nasprotja interesov. Ugotovitve KPK niso pravnomočne, saj je Škafar sprožil upravni spor.

Preberi »

Andrej Omerzel predlaga, da vsi koroški svetniki odstopijo računalnike šolarjem ter se odpovejo sejninam in nagradam

Koroški županji in župani bodo imeli na seji Sveta Koroške regije na mizi tudi pobudo ravenskega svetnika Andreja Omerzela, v kateri predlaga, da se vsi koroški svetniki in svetnice za nekaj časa odpovedo službenim računalnikom in jih odstopijo šolarjem, ki jih v času pouka na daljavo še kako potrebujejo. Hkrati pa predlaga, da se odpovejo sejninam in nagradam do konca tega leta.

Preberi »

Dogodki