Svet Koroške regije

Korošci za okrepitev in ohranitev izpitnega centra v Slovenj Gradcu. Slovenjgraška občina išče tudi primerno lokacijo za poligon

Koroški župani so se danes zavzeli za ohranitev, predvsem pa najprej kadrovsko okrepitev izpitnega centra v Slovenj Gradcu, da bodo lahko kandidati s Koroške tam opravljali vse izpite za vožnjo motornih vozil. Medtem slovenjgraška občina išče primerno lokacijo za poligon, ki je potreben za ohranitev izpitnega centra.

Preberi »

Koroški župani o podpori Koroškemu radiu in predstavitvi na Expu

Svet koroške regije se je danes seznanil z razmerami na Koroškem radiu, potem ko ta na programskem razpisu ministrstva za kulturo letos ni prejel sredstev. Sodelujoči župani so se strinjali, da se pripravi pismo podpore, glede sodelovanja z radiem pa se bodo občine odločale same. Župani so se seznanili tudi z načrti predstavitve regije na Expu.

Preberi »

Na Koroškem zaskrbljeni glede načrtovanja prihodnjega regionalnega razvoja

Svet Koroške regije z zaskrbljenostjo spremlja uresničevanje aktualnega dogovora za razvoj regije kot načrtovanje prihodnjega regionalnega razvoja. Na današnji seji v Črni na Koroškem so župani sprejeli več sklepov, med drugim menijo, da mora država preklicati tajnost dokumentov programiranja na državni ravni in regijam omogočiti sodelovanje.

Preberi »

Andrej Omerzel predlaga, da vsi koroški svetniki odstopijo računalnike šolarjem ter se odpovejo sejninam in nagradam

Koroški županji in župani bodo imeli na seji Sveta Koroške regije na mizi tudi pobudo ravenskega svetnika Andreja Omerzela, v kateri predlaga, da se vsi koroški svetniki in svetnice za nekaj časa odpovedo službenim računalnikom in jih odstopijo šolarjem, ki jih v času pouka na daljavo še kako potrebujejo. Hkrati pa predlaga, da se odpovejo sejninam in nagradam do konca tega leta.

Preberi »

Vrtovec: Začetek gradnje hitre ceste proti Koroški predviden sredi oktobra

Kar trije ministri so se danes udeležili seje Sveta Koroške regije, na kateri so z župani razpravljali o perečih vprašanjih regije, ki zadevajo ceste, širokopasovna omrežja, načrtovanje pokrajin ter les in gozdove. Ob tem je infrastrukturni minister Jernej Vrtovec začetek gradnje hitre ceste proti Koroški pri Gaberkah napovedal za sredino oktobra.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.