spremembe

Spremembe pri maturi: manj snovi, bonus točke, dovoljena uporaba računala

Matura bo letos zaradi slabših pogojev priprav na maturo potekala drugače. Med drugim bodo maturanti prejeli 10-odstotni bonus za neuspešno opravljeni del izpita na vseh pisnih izpitih in izpitnih nastopih. Kakšne spremembe še bodo so na včerajšnji novinarski konferenci pojasnili ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, direktor Državnega izpitnega centra Darko Zupanc, predsednik Državne komisije za poklicno izobraževanje Boris Dular ter predsednica Državne komisije za splošno maturo Marina Tavčar Kranjc.

Preberi »

Psihologinja: Iščimo pozitivne stvari in spremembe, saj se s tem spodbuja treniranje možganov za občutja sreče, zadovoljstva in optimizma

Psihologinja in psihoterapevtka Andreja Poljanec, ki je sicer tudi sama prestala covid-19, je na današnji novinarski konferenci glede aktualnega stanja glede koronavirusa opozorila, da trenutna situacija marsikoga že pošteno utruja in spravlja v globoko stisko. A kot je pomirila, znanost vedno znova dokazuje, da smo ljudje kljub vsemu, kar se nam dogaja, zmožni poiskati stvari, za katere smo lahko hvaležni. S tem namreč spodbudimo treniranje naših možganov za občutje sreče, zadovoljstva in optimizma.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.