sanacija

Koroški župani še brez odgovora o tem, kam s onesnaženim muljem

Koroški župani po današnji predstavitvi rezultatov analiz vzorcev mulja in prvotnih tal ob reki Meži še nimajo odgovora na vprašanje, kam trajno deponirati s težkimi kovinami onesnažen, v ujmi naplavljen mulj, ki so ga zdaj začasno deponirali na več lokacijah. Prav tako ne vedo, kam z zemljino, ki je ponekod prav tako onesnažena.

Preberi »

V Mežici postavili tretji montažni most, črnjansko krožišče bo spet z asfaltom

V mežiški občini so s pomočjo češke vojske postavili tretji montažni most, ki ga bodo uradno odprli predvidoma v sredo. Skoraj ves dan v sredo pa bo za promet zaprto središče Črne na Koroškem, saj bodo asfaltirali krožišče. S tem bodo predvsem zmanjšali prašenje v centru kraja, ki bo po načrtovanih jesenskih zasaditvah počasi dobival staro podobo.

Preberi »

Skupina za koordinacijo obnove po poplavah danes predvsem o težavah z muljem

Z onesnaženim muljem na območjih, ki so jih avgusta prizadele poplave, bo treba ravnati drugače, zato pristojni že preverjajo različne možnosti odlaganja, so sporočili po današnjem srečanju delovne skupine za koordinacijo obnove. Pozvali so k čim hitrejšemu posredovanju podatkov, na podlagi katerih bodo pristojni lahko oblikovali rešitve.

Preberi »

Ob umirjanju hidroloških razmer nadaljevanje sanacije in zbiranje pomoči

Po uničujočih poplavah se pretoki rek po Sloveniji postopoma zmanjšujejo, hidrološke razmere se po podatkih Arsa umirjajo. Vreme bo sprva zmerno oblačno, čez dan se bo delno razjasnilo, popoldne lahko nastane kakšna ploha. Tudi danes se bo na najbolj prizadetih območjih nadaljevala sanacija in odpravljanje škode, nadaljuje se tudi zbiranje pomoči.

Preberi »