pes

Za smrt deklice zaradi pasjih ugrizov ne bo ovadbe

Policijska preiskava tragičnega dogodka v Mengšu, kjer je pes do smrti pogrizel osemletno deklico iz okolice Ljubljane, se je končala. Ljubljanska policija je aprila podala poročilo o ugotovitvah na ljubljansko okrožno tožilstvo, v katerem je očitno ugotovila, da je do tragičnega dogodka privedel nesrečni splet okoliščin, poroča današnji Večer.

Preberi »

Pes, ki je v Mengšu pokončal 8-letno deklico, je bil privezan z verigo

V tragični nesreči, do katere je včeraj popoldne prišlo v občini Mengeš, se je po poročanju spletnega portala Kamnik info, 8-letna deklica približala večjemu psu, ki je bil na dvorišču privezan na verigi, pri čemer jo je pes napadel in usodno poškodoval, deklica je kljub hitri pomoči umrla na kraju dogodka.

Preberi »

Te rastline so lahko za psa smrtno nevarne

Pri lastnikih psov ni odveč previdnost, katere rastline imajo v stanovanju in na vrstu, saj so lahko nekatere za pse tudi smrtno nevarne. Po nekaterih rastlinah je lahko psu sicer samo slabo, nekaj pa jih je veliko bolj nevarnih. Na srečo je takšnih rastlin, ki so lahko za psa smrtne malo. Če pa pride pes v stik s katero od spodaj naštetih pa morate takoj poklicati veterinarja.

Preberi »

Previdno. Na plano so spet prišli za psa izredno nevarni močeradi

V deževnih pomladnih dneh se lahko na sprehodih srečamo z močeradi, ki so za ljudi povsem nenevarni, za psa pa pogosto usodni. Strup sicer pršijo le takrat, ko se počutijo ogrožene, psi pa so do njih po večini previdni, saj jih svarilne barve opozarjajo na nevarnost. Previdnost pa vseeno ni odveč.

Preberi »

Psi v nemški raziskavi v 94 odstotkih primerov odkrili novi koronavirus

Psi, ki so jih na fakulteti za veterino v nemškem Hannovru izurili za odkrivanje novega koronavirusa, so se pri tem izkazali za uspešne v kar 94 odstotkih primerov. Posebej izurjeni psi, ki virus zavohajo, sicer tovrstno delo že opravljajo na nekaterih letališčih in drugih prizoriščih na različnih koncih sveta.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.