Search
Close this search box.

V oktobru akcija sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk v veterinarskih ambulantah Podravja z okolico ter na Koroškem

Sredi oktobra se tudi letos začenja akcija sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk v veterinarskih ambulantah v Podravju z okolico ter na Koroškem.

Sterilizacija in kastracija sta ključni del odgovornega skrbništva živali in najpomembnejši korak, ko je govora o reševanju problematike brezdomnih psov in mačk. Ozaveščenost o pomembnosti obeh posegov sicer narašča, a kljub temu je veliko ljudi še vedno mnenja, da gre pri tem zgolj za nepotrebno zapravljanje denarja. Dejstvo je, da je cena posega občutno nižja od stroškov oskrbe pasjega ali mačjega legla in stroškov veterinarske oskrbe vseh teh živali.  S sterilizacijo in kastracijo psov in mačk zmanjšamo število mladičev in s tem število zapuščenih, potepuških ali poginjenih živali, ki predstavljajo vse več težav občinam po vsej Sloveniji.

Na Koroškem gre za toliko večjo težavo, saj v regiji, kljub prizadevanjem mnogih, še posebej pa Društva proti mučenju živali Koroške, še vedno ni zavetišča za zapuščene živali.  Člani društva tako sami skrbijo za prostoživeče mačke na več lokacijah, kjer jih oskrbujejo s hrano in vodo, za mrzle dni pa jim pripravijo toplo zavetje. Vsaki najdeni živali zagotovijo tudi ustrezno veterinarsko oskrbo. Posega sterilizacije in kastracije sta zato ključnega pomena pri reševanju problematike brezdomnih in zapuščenih živali, stroški pa, žal, v večini primerov bremenijo občinske proračune.

V koroški regiji so se akciji sterilizacij in kastracij, ki bo trajala od 15. oktobra do 15. decembra, pridružile naslednje veterinarske ambulante: Golob podjetje za veterino, medicino in trgovino z Mute, veterinarske postaje Prevalje, Radlje ob Dravi, Slovenj Gradec in veterinarska ambulanta Osterman iz Slovenj Gradca. V tem času bodo veterinarske ambulante v Podravju z okolico in na Koroškem pri storitvi sterilizacije in kastracije nudile 20 % popust.

Vir: Občina Mislinja

Dogodki

Sredi oktobra se tudi letos začenja akcija sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk v veterinarskih ambulantah v Podravju z okolico ter na Koroškem.