olimpijske igre

Žan Kranjec z osmega mesta do srebra na olimpijskem veleslalomu

Žan Kranjec je osvojil srebrno kolajno na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem. Devetindvajsetletni slovenski alpski smučar je vrhunsko odpeljal finalno vožnjo, do svojega prvega odličja na največjih tekmovanjih pa se je zavihtel z osmega mesta po prvi vožnji. Kranjec je Sloveniji priboril šesto odličje v Pekingu.

Preberi »

Kdo bo v slogu Petre Majdič jekleno zaznamoval Peking?

Nestrpno že odštevamo dneve do zimskih olimpijskih iger v Pekingu – s slavnostno otvoritvijo 4. februarja 2022. Gre za druge igre po vrsti, ki bodo prilagojene zaradi preprečevanja širjenja okužb s covidom-19. Drugačne bodo tudi zaradi »časovne bližine« olimpijskega poletja 2021.

Preberi »

V domačem Slovenj Gradcu Garnbretovi pripravili veličasten sprejem (VIDEO)

Slovenjgraška občina je danes na Glavnem trgu za svojo domačinko Janjo Garnbret, ki je nosilka prve zlate kolajne v športnem plezanju na Olimpijskih igrah v Tokiu, pripravila veličasten sprejem. Kot je dejala Garnbretova, ji ta sprejem pomeni ogromno, saj gre za njen domači kraj. Občini pa se je zahvalila, da ji stoji ob strani v dobrem in slabem.

Preberi »

Množica ljudi v Ljubljani pozdravila slovenske olimpijce. Janković Garnbretovi obljubil, da bodo v Ljubljani zgradili plezalni center

Množica športnih navdušencev je včeraj na ljubljanskem Kongresnem trgu pozdravila slovenske junake, ki so s svojimi uspehi v zadnjih dveh tednih navduševali na olimpijskih igrah v Tokiu. Navdušene navijače so od najboljših pozdravili zlata plezalka Janja Garnbret in kanuist Benjamin Savšek ter srebrna judoistka Tina Trstenjak.

Preberi »