V domačem Slovenj Gradcu Garnbretovi pripravili veličasten sprejem (VIDEO)

Slovenjgraška občina je danes na Glavnem trgu za svojo domačinko Janjo Garnbret, ki je nosilka prve zlate kolajne v športnem plezanju na Olimpijskih igrah v Tokiu, pripravila veličasten sprejem. Kot je dejala Garnbretova, ji ta sprejem pomeni ogromno, saj gre za njen domači kraj. Občini pa se je zahvalila, da ji stoji ob strani v dobrem in slabem.
236086280_857156071863443_5276330718505733215_n

VIDEO: Posnetek sprejema Janje Garnbret v Slovenj Gradcu

Olimpijsko zmagovalko Janjo Garnbret so najprej v Šmartnem pri Slovenj Gradcu prevzeli njeni sočlani iz Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno in jo pospremili na pot proti Slovenj Gradcu. Nato pa so jo na Trgu svobode sprejeli in na Glavni trg pospremili slovenjgraški športniki, kjer jo je pozdravila množica navijačev.

VIDEO: Izjava Janje Garnbret: Šmarčanom in Slovenjgradčanom nihče ne seže niti do kolen

Garnbretova je za STA tudi povedala, da težko najde besede, s katerimi bi opisala, kaj ji pomeni zlata kolajna iz Tokia.Pa vendar vseeno kaže na to, kako trdo sem delala. Dve leti sem se pripravlja na olimpijske igre. Samo jaz vem, čez koliko stvari sem morala iti, da sem osvojila to kolajno,” je dejala.

VIDEO: Posnetek sprejema zlate Janje v Šmartnem

Na vprašanje, ali se bo septembra udeležila svetovnega prvenstva v Moskvi, je odgovorila, da še ne ve, saj bo šele v prihodnjih dneh s svojim trenerjem Romanom Krajnikom naredila načrte za naprej.

Obudila je tudi spomine na Tokio, ki ga zaradi epidemioloških razmer ni mogla spoznati.

Oče Janje Garnbret Vili je dejal, da je popolnoma obsedel, ko je osvojila zlato medaljo. Nikakor ni mogel dojeti, kaj se je zgodilo, je dejal.

FOTO: knmedia.net

Mama Darja pa je orisala začetke plezalke pred 15 leti, ko so jo pritegnile promocijske stene postavljene v Slovenj Gradcu. “Sva ponosna starša, ker sva jo vzgojila v preprostem življenjskem ritmu. Tudi midva z možem sva se od Janje veliko naučila. Njen trener pa ima vizijo in zna ustvariti olimpijsko prvakinjo,” pravi Darja.

Trener Krajnik meni, da je Janja takšen fenomen, ker je pripravljena trdo delati, garati, se učiti in odpravljati svoje pomanjkljivosti.

VIDEO: Izjava trenerja Romana Krajnika

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je Janji vročil šopek rož in še nekaj drugih daril, med drugim tudi denarno nagrado v višini 10.000 evrov. Kot je povedal, je izredno ganjen in počaščen, da ima možnost Janji čestitati za zlato kolajno. Po njegovih besedah je Janja športnica, ki je v Slovenj Gradec prinesla prvo zlato olimpijsko kolajno.

Babica Garnbretove Antonija pa je izpostavila, da se je cela družina ob osvojitvi zlate kolajne zelo dobro počutila.

FOTOGALERIJA: Avtor posnetkov Primož Ermenc

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.