Search
Close this search box.

Zaprta je cesta Dravograd – Maribor

Na cestah nekaj težav zaradi vetra, v višjih predelih obvezna zimska oprema

Zaradi podrtega drevja je zaprta cesta Maribor-Dravograd med hidro elektrarno in Lovrenškim mostom.

Na ostalih koroških cestah ni posebnosti, razen, da se sneg oprijema cestišča.

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike ter vozila s ponjavami do osem ton. Na cestah v višjih predelih se sneg oprijema cestišč, v tem primeru je obvezna zimska oprema. 

Verige so obvezne na cesti čez prelaz Vršič in na avstrijski strani prelaza Ljubelj, opozarja prometnoinformacijski center.

Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo čez dan dvignila na nadmorsko višino okoli 900 metrov. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem od 11 do 15 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje.

Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo spuščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5 stopinj.

V sredo bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 metrov. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastale bodo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v Zgornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do 15 stopinj.

Vir: STA

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Na cestah nekaj težav zaradi vetra, v višjih predelih obvezna zimska oprema