Na Ravnah pripravili sprejem za Janjo Šegel (VIDEO in FOTO)

Na Japonskem so med 23. julijem in 8. avgustom potekale Olimpijske igre, na katerih je tudi Korošica Janja Šegel z Raven na Koroškem odrezala odlično. Danes pa so ji na ravenski občini pripravili slavnostni sprejem.
DSC_7634

Na letošnjih OI, ki so bile sicer prestavljene za eno leto zaradi pandemije covida-19, je med približno 11.000 športniki nastopilo tudi 54 Slovencev. Med njimi tudi Ravenčanka Janja Šegel, ki je zgrešila polfinale na 200 m prosto za vsega pet stotink sekunde. Z izidom 1:58,38 je izenačila lasten osebni rekord iz leta 2016 in zasedla končno 17. mesto.

VIDEO: Izjava Janje Šegel

“Z izidom sem zelo zadovoljna, saj sem po petih letih končno izenačila osebni rekord. S 17. mestom sem lahko ponosna nase, ker vem, da sem dobro delala, je pa seveda malo grenkega priokusa, ker mi je zmanjkalo teh pet stotink za polfinale. Želim si še en nastop, morda bo sreča na moji strani, a tak je šport. Vem, da nekaj napak lahko še popravim in da bi bil rezultat lahko še boljši,” je po tekmi za STA povedala 20-letna Korošica, ki je se je današnjega sprejema na Ravnah udeležila v družbi domačih.

VIDEO: Izjava župana dr. Tomaža Rožena

VIDEO: Izjava mame in očeta Janje Šegel

“Seveda sem zelo zadovoljen. Šele pred štirimi tedni je Janja potrdila normo za nastop v Tokiu in še enkrat sva dvigovala formo. Glede na dosežek na 100 m prosto je na dvojni razdalji lahko še hitrejša, a za to potrebujeva več časa. Zdaj je dosegla normo in na tem lahko delava za naslednje tekmovanje. To, kar je odplavala danes, pa je glede na celo sezono in težave s treningi zaradi pandemije realno,” pa je po tekmi dodal njen trener Matija Medvešek, ki se danes sprejema na Ravnah žel ni uspel udeležiti.

VIDEO: Izjava – Miran Kos (predsednik Plavalnega kluba Fužinar)

FOTOGALERIJA

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.