Search
Close this search box.

kmet

Kupi sadre na Koroškem ostajajo v naravi, policija išče povzročitelja

Kupi nelegalno odložene sadre na kmetijskih zemljiščih na Koroškem so večinoma še vedno v naravi, kmetje so namreč uspeli s pritožbami zoper odločbe inšpektorata za okolje in prostor. Policija išče povzročitelja, do zdaj opravljene analize kmetijskih pridelkov pa niso pokazale povišanih vrednosti težkih kovin, danes poroča časnik Večer.

Preberi »

Vlada med programe za proračunsko financiranje umestila tudi pomoč kmetom zaradi draginje in spodbude za gradnjo ničenergijskih stavb

Vlada je v veljavni načrt razvojnih programov 2022-2025, ki opredeljuje projekte in programe za financiranje iz državnega proračuna, danes uvrstila ukrepa pomoči za sektor mleka in pomoči zaradi visokih cen energentov v kmetijstvu, ki sta del ukrepanja za blaženje prehranske draginje, skupaj pa sta vredna 7,4 milijona evrov.

Preberi »

Slovenjgraški in mislinjski župan glede sadre pričakujeta takojšen odziv pristojnih služb

V zvezi s perečo problematiko sadre na kmetijskih zemljiščih župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler od pristojnih pričakuje natančno časovno opredelitev konkretnih aktivnosti, je danes povedal v izjavi za medije. Njegovemu mnenju se pridružuje tudi župan Mislinje Bojan Borovnik. Sicer pa za enega od vzorcev inšpektorat za okolje in prostor ugotavlja, da bi lahko material izviral iz steklarske industrije.

Preberi »

Doslej šest od sedmih vzorcev na Koroškem s prekomerno vrednostjo svinca

Rezultati doslej prejetih sedmih analiz vzorcev kmetijskih zemljišč, potem ko je bil ugotovljen sum odlaganja sadre, so doslej v kar šestih primerih ugotovili bistveno presežene vrednosti svinca, v vseh vzorcih pa je bil prisoten tudi krom, so sporočili iz inšpektorata za kmetijstvo, ki nadaljuje z nadzorom na več območjih po državi.

Preberi »

Cene gnojil rastejo že več mesecev, trenutno jih na trgu ni

Cene gnojil se že več mesecev višajo zaradi različnih razlogov, zdaj dodatno na ta trg vpliva še ruski napad na Ukrajino. Za Slovenijo je Rusija drugi najpomembnejši dobavitelj gnojil. Pomanjkanje gnojil bo negativno vplivalo na kmetijsko pridelavo, ocenjujejo v Panviti, kjer so kritični do omejitve finančne pomoči na 100 hektarjev.

Preberi »

Dogodki