Search
Close this search box.

gostilna

Sindikat pozval k brezplačnim testom za zaposlene v gostinstvu in turizmu. Omejitev gostov na terasah s PCT-pogojem po njihovem nerazumljiva in nesprejemljiva

V Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije so danes vlado pozvali, naj v panogi gostinstvo in turizem še naprej zagotavlja brezplačno testiranje na virus covida-19. Gre za eno najbolj ogroženih dejavnosti v tej epidemiji, v kateri trenutno uradno primanjkuje prek 6000 delavcev, so opozorili.

Preberi »

Po oceni ministrstev lahko gostinci in trgovci delujejo brez omejitev

Gostincem in trgovcem kljub pogojem, kot so preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT, nošenje mask, razdalja med mizami ter otežen prehod meja, opravljanje dejavnosti ni onemogočeno ali omejeno, ocenjujejo na ministrstvih za delo in gospodarstvo. Zato delodajalcem ne pripada pravica do subvencioniranja skrajšanega delovnega časa.

Preberi »

Predvidoma še ta teden začetek unovčevanja novih bonov. Ponekod jih bodo začeli sprejemati 1. septembra

Prebivalci Slovenije bodo predvidoma še ta teden pri turističnih ponudnikih, gostincih, v kulturi in športu lahko začeli unovčevati nove bone, ki jih prinaša danes uveljavljeni novi interventni zakon za pomoč ob epidemiji. Številni imajo sicer neizkoriščene še turistične bone iz lanskega leta, doslej je bilo unovčene 42 odstotkov njihove vednosti.

Preberi »

Zaposleni v gostinstvu in turizmu za možnost več vrst testiranja

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije zdravstvenemu ministru Janezu Poklukarju ponovno predlaga, naj se zaposlenim v gostinstvu in turizmu omogoči več vrst testiranja na novi koronavirus. Tako med drugim predlagajo samotestiranje, testiranje na slino ali jemanje brisa iz grla. Opozorili so tudi na odhajanje delavcev iz panoge.

Preberi »

Do zastonj kave tudi na Koroškem

Danes bo v mariborski Moji kavarni ob 14.30 uri potekal pogovor ob kavi, s katerim bodo obeležili začetek globalne pobude „Recite živjo”, ki bo od 1. do 6. junija potekala po vsem svetu, tudi v na Koroškem. Cilj pobude, ki jo organizira podjetje Julius Meinl, je z drobnim trenutkom naključne prijaznosti omiliti posledice epidemije, ki nas je v preteklih mesecih prikrajšala za nešteto priložnosti za drobne trenutke, ki nam lepšajo vsakdan.

Preberi »

Dogodki